Tapet floral sau tapet cu dungi?

0

Tapet floral sau tapet cu dungiCe alegi? Tapet floral sau tapet cu dungi? Află că fiecare din aceste două variante are locurile sale, rolul său şi, mai ales, efectele sale.

Citeste si: Totul despre stickere pentru pereti

Fie că este tapet floral sau tapet cu dungi, acestea şi-au recâștigat poziția meritată în topul materialelor decorative. Varietatea formelor şi modelelor au un impactul puternic asupra decorului întregii locuinței chiar dacă un singur perete este decorat cu tapet. Orice ai alege, tapet floral sau tapet cu dungi, acesta schimbă, animă, însufleţeşte şi reîmprospăta atmosferă camerei.

Citeste si: Aproape totul despre tapet

În funcţie de alegerea făcuta, tapet floral sau tapet cu dungi, acesta poate personaliza și delimita spațiile personale.

Tapet floral sau tapet cu dungiDacă ai un birou, o zonă de joacă pentru cei mici sau un colțisor fermecat de lectură, delimitază-le folosind câteva fâșii de tapet cu dungi. Dungile animă spaţiul îi dau graţie şi eleganţă. Nu trebuie să decorezi întregul perete, ci doar zonă pe care o preferi a fi particularizată.

Citeste si: Avantajele si dezavantajele utilizarii tapetului

Chiar și spațiile de depozitare, ascunse (cum ar fi cămară sau debaraua), locuri îngrămădite de obicei cu tot felul de obiecte mai mult sau mai puțin utile se transformă rapid în spații aerisite și organizate, doar cu ajutorul unui tapet în tonuri deschise cu dungi colorate și a câtorva rafturi sau cutii de depozitare.

Tapetul cu flori este folosit în special în zonele pe care vrei să le luminezi sau unde vrei să dai o notă personală şi romantică. Tapetul cu flori este ideal în camera de zi, pe holurile mari şi în dormitor.

Citeste si: Camere zugravite in doua culori

Evident fiecare cameră în parte are florile ei. În camera de zi sunt binevenite modelele de tapet cu flori mari, colorate, în hol merg ghirlandele verticale sau tapetul pe jumatate din perete, iar în dormitor tapetul diafan cu flori mici. Peretele astfel decorat – pentru că poţi tapeta doar o parte din perete sau un singur perete din cameră, va deveni punctul central al încăperii, iar personalizarea poate fi continuată cu câteva accesorii și obiecte decorative.

Tapet floral sau tapet cu dungi (1)Tapetul, indiferent dacă este tapet floral sau tapet cu dungi trebuie să fie complementar cu nuanțele din încăpere (cu mobilă, covorul sau alte elemente decorative). Tapetul în dungi verticale e cel care contribuie la senzația de „înălţare” a camerei. Adăugă lângă peretele decorat noptiere sau măsuțe din aceeași gamă cromatică, iar efectul este stralucitor, opulent şi extrem de decorativ!

Combină tapetul cu flori cu o lenjerie de pat albă și vei avea o cameră că-n reviste. Dacă de exemplu tapetul e în tonuri de crem, cu câteva motive roșii, atunci alege accente de culoare rosii, vișinii sau maro deschis.

Citeste si: Amenajari cu bani putini pentru living

O altă modalitatea de decorare, fie că folosesti tapet floral sau tapet cu dungi constă în principiul contrastului. Alege pe un singur perete un tapet în culori puternice și temperați-l cu elementele în tonuri deschise în cameră (canapea și fotolii albe sau crem, perdele în tonuri neutre). La fel și pentru tapetul încărcat cu modele puternice, acesta poate fi cuminţit cu un covor într-o singura culoare!

Deşi poate parea la limita extremă, există situaţii în care poţi să folosesti tapet floral sau tapet cu dungi împreună. Dacă au aceiaşi textură, aceleaşi nuanţe şi sunt combinate inspirat pot alcatui un spaţiu extrem de bogat şi agreabil. Locul trebuie decorat cu piese neutre de mobilier şi cu multă zgârcenie în ceea ce priveşte culorile.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply