Tapet pentru interioare dinamice

0

În ultimii ani, modelele de tapet disponibile pe piaţă au parte de o revigorare bine-venită a esteticii clasice. Şi să nu vă gândiţi că asta se întâmplă doar la producătorii din străinătate. Avem şi noi producători de tapet în România care creează modele contemporane!

tapet-pentru-interioare-dinamice

Foto: Mind the gap

La ce e bun tapetul?

Aduce un plus de personalitate unei încăperi, în funcție de model, poate crea senzația de spațiu mai mic sau mai mare și, nu în ultimul rând, poate masca anumite defecțiuni din pereți sau de pe grinzi (dacă vorbim de mansarde).

O cameră complet albă devine mai dinamică dacă este decorată cu un tapet contemporan precum cele din imaginile propuse de noi. În plus, operațiunea nu presupune moloz sau deranj prea mare și se poate efectua pe orice fel de suprafață, cu condiția să fie foarte bine uscată.

Modelele produse în ultimii ani s-au diversificat foarte mult și acum avem de unde alege, inclusiv modele care ar putea aminti de tapiserii sau tablouri cu dimensiuni generoase.

tapet-pentru-interioare-dinamice

Foto: Mobexpert

Cum se întreține tapetul?

Când vine vorba de întreținerea tapetului, materialul din care este confecționat este cel care contează.

Acesta poate fi: din hârtie (care se rupe destul de ușor și, de cele mai multe ori, nu lasă peretele să respire) sau pe bază de vinilin (se poate curăța cu o cârpă umedă, moale și este excelent în bucătării și băi), din material textil, din fibre naturale sau de sticlă.

Tapetele de calitate mai slabă se pot deteriora și decolora de-a lungul anilor, iar dacă în camera respectivă se și fumează, atunci cu siguranță fumul va lăsa urme și pe acestea.

Fiecare tapet are condițiile lui speciale de întreținere, înscrise în fișa tehnică (cea cu care vine la pachet). Cel de hârtie se șterge cu cârpa de praf, dar nu se udă și nu se spală niciodată, pe când tapetul din material textil este bine să fie demontat la anumite intervale de timp și spălat.

Foto: PR, firmele menționate

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply