Tapet cu dungi, o alegere indrazneata

0

Tapetul este mereu o soluție bună, iar varianta de tapet cu dungi este alegerea îndrazneață care îți va schimba complet camera în care este folosit.

Tapet cu dungi (1)

Iată câteva idei și un mod de abordare parctică pentru a pune în valoare această idee de tapet cu dungi.

♦ Poți să folosești tapet cu dungi în camerele jose, daca dungile sunt vericale pentru că vor iluzia unui tavan mai înalt.
♦ Poți îmbrăca un singurr perete, iar ceilalți să-i lași într-o culoare neutră – alb de preferat sau să folosești una din nunațele tapetului. Mai întâi aplici tapetul apoi se zugravește
♦ Tapetul cu dungi poate fi combinat cu un alt perete tapetat cu un tapet într-una din culorile prezente în dungi cu motive florale stilizate. Este o abordare bună pentru camere mari și luminoase.
♦ Tapetul cu dungi poate fi foarte bine pus în valoare de o bordură albă sau colorată în una din nuanțele tapetului.
♦ Acest gen de tapet este ideal pentru camere de zi, este perfect pentru holuri – unde poți să dai dovadă d emaximă îndrăzneală și să folosești tapet cu dungi orizontale, și este mereu o soluție interesantă pentru dormitor, mai ales pentru peretele de la capul patului.
♦ Tapetul cu dungi se asociază bine cu parchet din lemn și mobilă în stil minmalist.

tapet cu dungi

♦ Dungi în nuanțe de galben, muștar și ocru, în combinație cu un parchet maro închis dau tot un efect vesel, dar mai sobru, iar dungile roșii, combinate cu galben și lila și o pardoseală închisă la culoare au un efect opulent. Pe o bază monocolora, albă de exemplu, (atât pardoseala cât și pereții), poți opta pentru un tapet în dungi subțiri și culori vii. ♦ Efectul este unul tineresc, vesel și animat. tapetul se poate asorta în acest caz cu mobilier minimalist cu linii suple și simple.
♦ Dacă mergi pe un tapet cu dungi trebuie să alegi dungi de o lățime în acord cu decorul. Dungile late se potrivesc în camere mai mici, în timp ce dungile subțiri sunt preferate în camere mari unde spațiul este în exces. Există zeci de modele de tapet, variază nu doar modelul și culoarea, dar și materialele din care este acesta realizat, iar calitatea acestuia este esențială pentru nota generală pe care o va avea camera.
♦ Tapetul cu dungi orizontale este ineditdar este mult mai greu de lipit pe perete, pentru că folie trebuie să se imbine perfect.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply