Shimbari radicale, buget mic

0

Shimbari radicale, buget mic – Amenajarea casei ține foarte mult de impactul pe care îl au mobilierul și decorațiunile în contextul ambiental. Unul dintre cele mai rezonante decorațiuni este fototapetul. Impactul său vizual este mare și, comparativ, prețul este foarte mic.

Shimbari radicale, buget mic

Fototapet floral Viva, 159 lei, deco-perete.ro

Shimbari radicale, buget mic 1

Printurile cu hărți geografice sau istorice dau ambientului un aspect retro sau vintage. La AZERO un astfel de print costă 260 lei.

Fototapetul, prin decorativismul său, conferă personalitate oricărui ambient. Însă de mulți ani este privit cu scepticism, probabil din cauza calității îndoielnice a suportului pe care era realizat și a modalităților mai puțin reușite de aplicare de la începutul anilor ’80. Lucrurile s-au schimbat foarte mult de atunci și tehnologia a avansat, iar aceste idei preconcepute nu-și mai au sensul. Printul pe hârtie este de calitate, nu mai are acel aspect ieftin, iar adezivii pentru aplicare rezistă mai mult în timp fără a imprima imaginii o înfățișare vălurită. Poți opta pentru fototapete pe suport de hârtie cerată, lăcuită parțial sau selectiv sau pentru fototapete acrilice. Acestea se lipesc impecabil dacă finisajul peretelui este perfect neted și s-a folosit o amorsă realizată din adeziv pentru tapet și apă pentru ca peretele să nu absoarbă adezivul de lipire final.

 

Trei amenajări, trei stiluri diferite

 

Shimbari radicale, buget mic 2

Shimbari radicale, buget mic 4

Shimbari radicale, buget mic 6

 

Problemele care pot apărea și acum se leagă însă de estetica imaginii. Alegând imaginea nepotrivită este foarte ușor ca decorul casei tale să devină kitsch. Evită fototapetele cu imagini desprinse din peisajele idealizate excesiv, precum plajele tropicale, munții înzăpeziți și cascadele din pădure. Acestea dau un aspect ieftin încăperii. Alege imagini surprinse într-o compoziție dinamică, având o gamă cromatică restrânsă în cazul printurilor fotografice sau foarte jucăușă, contrastantă în cazul printurilor decorative. Compoziția plastică și unghiul de fotografiere a imaginii sunt secretul unui fototapet ce aduce contribuții designului.

Articol apărut în revista Casa și grădina

Text: Mihaela Radu

Foto: PR firmele mentionate

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply