Scara, unealta indispensabila

0

Dacă locuiești la curte, daca ai casă individuală și cel puțin un metru patrat de pamânt pe lângă casă sau doar un apartament în bloc află că scara este unealta indispensabilă.

Scara, unealta indispensabilă în casă este necesară practic în orice loc, fie că este vorba despre a ajunge în spațiile de depozitare de la mică înălțime, fie pentru a face diverse lucrări ușoare în casă, în balcon, în interiorul sau în exteriorul casei, în grădină.

Scara, unealta indispensabila (2)Ai nevoie de o scara pentru a agăță un tablou sau pentru a schimbă un bec. Deși majoritatea folosesc un scaun sau chiar o masă drept suport, cea mai bună soluție rămâne scara.

Citeste si: Totul despre construirea unui garaj

O scară de 1,5 metri înălțime este ideală, practică și necesară în orice casă. O scară cu această înălțime are între trei și cinci trepte și este cu mult mai utilă și necesară decât pare la prima impresie. O poți folosi și pentru a vopsi pereții, pentru a face din ea în sine un spațiu de depozitare și este un instrument util în zeci de alte situații. O scara din aluminiu, pliabilă este ușor de întreținut, ușor de depozitat, iar cele care au un sistem de ancorare în formă literei A sunt o garanție a stabilității și siguranței.

Scara, unealta indispensabila (3)O excelentă soluţie o reprezintă scarile telescopice cu două până la patru piese asigurate prin sistem de fixare click. Acestea sunt folosite în special pentru exterior, sunt stabile, rigide şi suportă fără riscuri greutatea unui adult. Sunt esenţiale dacă locuieşti la curte, daca ai o casă care trebuie intreţinută şi îngrijită, dacă ai pomi sau plante agaţatoare şi este esenţială pentru a curată și tăia vită de vie, iar toamnă pentru a culege fructe. Trebuie însă fixate bine pe teren drept. Scară această este foarte practică pentru că se pliază rapid și poate fi folosită atât în exterior cât și în exterior, iar după utilizare poate fi depozitată fără a ocupă prea mult loc în magazie sau debara şi materialele din care sunt facute o fac uosră şi foarte comod de mutat dintr-un loc în altul.

Citeste si: Cateva detalii esentiale despre scara interioara

Scara, unealta indispensabila (4)În alegerea unei scări trebuie ținut cont de mai multe lucruri. În afară de înălțimea dorită, trebuie să ţii cont de materialul din care este făcută. Unele pot fi făcute din lemn (şi sunt ceva mai grele), altele din aluminiu, mult mai uşoare. Fii atent la trepte şi verifică cât de late și stabile sunt. Scara, indiferent de materialul din care este făcută poate să fie gen platformă, cu trepte mai late și mai stabile, și cele gen bară, mai subțiri, care nu sunt întotdeauna dublate de plastic aderent. Platformă superioară trebuie să se fixeze bine mai ales la scările de mici dimensiuni.

Citeste si: Proiecte de case cu 2 etaje

Criterile după care alegi o scară sunt numeroase, dar primul element care contează este stabilitatea acestora şi siguranţa pe care o oferă. În ceea ce priveşte preţul lor acesta variază în funcţie de material, de dimensiune şi formă. În medie preţul lor variază de la 100-200 lei până la 1000 lei, dar oricât ar costa sunt o investiţie şi un obiect de folosinţă îndelungată, extrem de util pentru casă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply