Totul despre construirea unui garaj

Totul despre construirea unui garaj

Garajul este visul oricarui proprietar de masina, obligat sa-si lase „iubirea” in bataia vantului, a ploii si a zapezii, pe un colt de strada. Problema este una dureroasa pentru proprietari, asa ca iata toate detaliile pe care care trebuie sa le cunosti despre construirea unui garaj.

construirea unui garaj

Citeste si: Casa de lemn la cheie

Indiferent daca il faci pe un teren proprietate personala sau pe un teren in co-proprietate, ori pe un teren inchiriat, construirea unui garaj are nevoie de o autorizatie de constructie. Autorizatia de constructie implica certificatul de urbanism, proiectul tehnic, avizat, si o declaratie pe propria raspundere ca nu sunt litigii asupra terenului, precum si actul de proprietate. E ceva bataie de cap, dar dragostea pentru masina face ca efortul necesar pentru construirea unui garaj sa fie floare la ureche.

Citeste si: Proiecte de casa cu garaj. Argumente pro si contra

In ceea ce priveste constructia in sine, daca nu este inclusa in ansamblul unei case si/sau parte din proiectul initial, recomandarea specialistilor este ca acesta sa fie cel putin cu 90 de centimetri mai mare decat laturile masinii, iar inaltimea de cel putin 2,30 metri. Dimensiunile pemit amplasarea unor spatii de depozitare si deschiderea usilor masinii in interiorul garajului. La construirea unui garaj trebuie luat in calcul ca acesta are nevoie de o fundatie, iar peretii trebuie armati cu fier pentru a nu se prabusi. O importanta aparte trebuie acordata la construirea unui garaj hidroizolarii peretilor pe care o poti face cel mai bine cu o membrana bituminoasa. Aceeasi membrana bituminoasa este recomandata si la hidroizolarea acoperisului. Indiferent de materialul folosit pentru constructia peretilor (lemn, BCA, caramida, beton sau boltari), acestia trebuie tencuiti. Cel mai frecvent un garaj este realizat din BCA, material care asigura o buna rezistenta si izolatie lucrarii.

Citeste si: Garaje prefabricate

Un garaj construit pe sol va costa aproximativ 100 de euro metrul patrat. La construirea unui garaj pentru doua-trei masini, pretul pe metru patrat scade usor. Un garaj pentru o singura masina cu dimensiunea de 5 metri pe 3 metri costa in medie 1.700 de euro.

Citeste si: Casa din containere. O realizare exceptionala

O atentie aparte trebuie acordata usilor garajului. Acestea trebuie sa permita accesul usor si sa tina cont de elementele din jur pentru ca deschiderea usilor sa fie posibila. Usile pot sa fie: basculante, normale, culisante, actionate electric sau manual, cu telecomanda, hidraulice. Dimensiunile cele mai potrivite sunt de 2 pe 2 metri.

Distribuie articolul pe: