Garaje prefabricate

0

Cine are masina are nevoie si de un garaj pentru ea. Citeste in continuare unde gasesti.

Ferita de intemperii, masina rezista mai bine in timp, economisindu-se bani pentru intretinere si service, iar acum cu noile garaje prefabricate totul este mai simplu, fie ca locuiti la bloc, fie la casa.

Cele mai multe garaje in cazul locuintelor individuale, sunt proiectate a fi in corpul cladirii. Dar metrii patrati alocati garajului pot fi folositi pentru alte zone ale casei, mai ales cand aveti o curte suficient de spatioasa pentru a face loc unui garaj prefabricat.

Acesta este o constructie, de regula din panouri metalice izolate. Pentru armonizarea cu finisajele exterioare casei, garajele pot fi tencuite in nuante similare fatadelor. Garajele prefabricate trebuie ancorate la sol fie cu ajutorului unui brau de beton, fie cu sisteme de prindere.

Sunt doua tipuri de garaje prefabricate

Inchise, perfect etanse si izolate, dotate cu porti de garaj, si deschise, care pot avea sau nu parti laterale.

Prima categorie de garaje este mai scumpa, dar acestea sunt mai sigure, iar spatiul poate fi folosit si pentru depozitarea unor obiecte. Orientativ, dimensiunile maxime ale unui garaj inchis sunt de 585 cm latime, 890 cm lungime si 300 cm inaltime. Ele se livreaza pe comanda in functie de dimenisiuni, producatorul aducand la fata locului elementele constructie pe care le monteaza pe santier in cel mult doua ore.

Al doilea tip de garaj este mult mai ieftin, realizat in principal dintr-o structura metalica solida si cu panouri laterale din lemn sau polipropilena. Producatorii germani au si acoperitoare pentru mai multe masini, cum e necesar in cazul parcarilor de la bloc. Aceste tipuri de garaje se pot comanda din Germania, ele nefiind pe  stoc la noi in tara.

In tara gasesti garaje sau usi de garaje: aici, aici, sau aici.

In strainatate puteti apela la: Gewa.de sau Mc-garagen.de.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Ioan Serban
Foto: Gewa

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply