Proiecte de casa cu garaj. Argumente pro si contra

0

Am cautat proiecte de casa cu garaj, pentru ca daca iti faci casa si nu-ti faci si garaj, e ca si cum ai manca toata viata oua fara sare.

Nu avem pretentia ca dam sfaturi, dar am analizat ideea din punct de vedere practic si am gasit cateva motive pentru care merita sa iei in calcul proiecte de casa cu garaj, dar si motive pentru care poti sa renunti la aceasta varianta.

Din start trebuie spus ca  proiecte de casa ieftine, nu inseamna case fara garaj.

Proiecte de casa cu garaj. Argumente pro

proiecte de casa cu garaj

1. Diferentele de pret intre proiecte de casa cu garaj si cel fara sunt minime. Nu depsesc 7-10%. Dar valoarea generala a casei creste cu peste 15%

2. Un garaj se poate adauga la orice proiect de casa, indiferent de suprafata.

3. Spatiul destinat masinii este un excelent spatiu de depozitare suplimentar. In plus este sigur si ferit de intemperii.

4. Garajul poate sa devina locul ideal pentru masina de spalat si locul perfect pentru uscat rufe iarna.

5. Casa cu garaj se amortizeaza in timp, prin reducerea cheltuielilor de intretinere pentru masina. In plus, politia de asigurare poate sa fie mai ieftina pentru ca in 90% din cazul masinile sunt furate din locul de parcare de resedinta, iar o camera video de supraveghere este o investitie minima care iti ofera siguranta de care ai nevoie.

6. Proiectul este gandit mereu astfel incat garajul sa poata intra, cu minime amenajari, in spatiul locuibil al casei.

7. Scapi definitiv de problema locului de parcare si de o taxa suplimentara pentru acesta. Este unul din avantajele pentru proiecte de casa cu garaj.

8. Garajul este recomandat caselor care nu au pod si pivnita, pentru ca pune in valoarea casa.

Citeste si: Idei pentru grădini în spaţii mici

Proiecte de casa cu garaj. Argumente contra

proiecte de casa cu garaj

1. Unul din dezavantaje pentru proiecte de casa cu garaj poate sa fie o problema in plus in cazul in care suprafata de teren pe care o ai la dispozitie este mica. Este de preferat sa salvezi un petec de verdeata in locul unei “dormitor” pentru masina.

2. Garajul nu este o necesitate daca locul de parcare nu este o problema si daca zona in care locuiesti este sigura din punct de vedere al supravegherii.

3. Garajul creste cheltuielile de intretinere ale casei. Locul trebuie incalzit iarna.

4. Daca ai de ales intre o camera in plus sau garaj, prima alegere trebuie sa fie spatiul de locuit.

5. Proiectele de casa cu garaj sunt mai scumpe decat cele fara. Diferenta este insa de cele mai multe ori suportabila.

6. Indiferent cat de mici ar fi cheltuielile suplimentare pentru constructia garajului, sunt costuri in plus, asa ca decizia se ia in functe de buget.

7. Nu face greseala sa “inghesui” un garaj casei tale, daca nu ai fonduri suplimentare pentru constructie si nu da la schimb pentru garaj, calitatea materialelor doar cu scopul de a gasi bani. Categoric nu merita!

Citeste si: Mobila de living amestecata. Culori diferite, aceeasi forma

Tu ce ai ales, oul cu sare sau fara? Adica mergi pe proiecte de casa cu garaj sau fara? Care au fost arumentele tale pro sau contra?

Sursa foto: constructor de case

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply