Revoluţia corpurilor de iluminat II

0
Cristi Niculescu
Cristi Niculescu
Dragi cititori,
Aceasta este continuarea reportajului început aici.
Așa a început aventura Deco Republic, un brand care produce și promovează obiecte de decor interior, o alternativă la produsele realizate în serie. În prezent activitatea firmei se orientează către producția și comercializarea corpurilor de iluminat, create din obiecte de uz comun cărora li se schimbă ciclul de viață firesc, pentru a putea deveni părți componente ale unor veioze, pendule sau lampadare, așa cum precizează Adriana.
Sursa de inspirație o reprezintă portalurile online dedicate și magazinele cu obiecte din ceramică, jucării, suveniruri sau chiar cele destinate comercializării produselor de uz veterinar. Ca exemplu, un suport rotund pentru flori, cu tijă lungă, a devenit ramă pentru un candelabru cu panglici, cleștii de rufe împodobesc o veioză intitulată „Crazy Housewife”, un suport pentru cercei a devenit lustră și o jucărie pentru hamsteri se transformă în decorațiune luminoasă pentru balcon sau lampă de veghe în camera copiilor.
De curând a primit şi o provocare de la un coafor ce i-a încredinţat prima lui foarfecă şi a rugat-o să creeze cu ajutorul acesteia un corp de iluminat inedit. După ce s-a gândit, i-a adăugat nişte bigudiuri, şuviţe de păr împletite şi o pensulă pentru vopsit părul, iar când proprietarul foarfecii a văzut veioza creată, nu a mai dus-o acasă şi a lăsat-o în salon, ca să se poată lăuda cu ea colegilor. În prezent participă la târguri de profil doar în Bucureşti şi are produsele expuse pe Facebook şi Breslo, dar Adriana se gândeşte să-şi extindă afacerea, deoarece lucrurile merg din ce în ce mai bine şi există o cerere pe piaţă.
Cristi Niculescu
Cristi Niculescu
Ar vrea ca pe viitor să editeze un catalog de prezentare pentru magazinele interesate să-i comercializeze creaţiile, iar în paralel să pună la punct şi canalul de online, deorece este o investiţie relativ ieftină, cu creştere rapidă. Pentru anul viitor îşi doreşte să deschidă un atelier cu un mic spaţiu de prezentare, pentru care vrea să angajeze adolescenţi, elevi de liceu pe care societatea îi ignoră, deoarece aceştia sunt entuziaşti, creativi şi pozitivi. „Am urmat un curs de antreprenoriat şi acolo am aflat că îi pot angaja cu contract de muncă, part-time, desigur cu acordul/ semnătura părinţilor. Am început deja cu nepoata mea, Cleo, care s-a descurcat cu mult peste aşteptările mele” afirmă Adriana. Târgurile vor rămâne o opţiune interesantă, fiindcă oferă un feedback important.
„La un moment dat, o doamnă mi-a spus – este extraordinar cât de creativă eşti, dar nu pot să cred că nu te-ai gândit să acoperi cumva cablurile astea, fiindcă sunt urâte rău – şi de-atunci mă tot gândesc cum să fac asta, astfel încât să nu încalc vreo normă ISU” povesteşte zâmbind gazda noastră, care graţie talentului şi muncii depuse, realizează de fiecare dată o revoluţie a stilului, o revoluţie a obiectelor uzuale transformate în creaţii artistice.
Text: Cristi Niculescu
Foto: www.cristiniculescu.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply