(P) 5 tipuri de paturi din care să alegeți

0

După ce ați decis dimensiunea noului dvs. pat, următorul pas este să alegeți cadrul de pat potrivit. Fie că aveți nevoie de ajutor pentru a înțelege diferitele tipuri de paturi disponibile, fie că sunteți curioși să aflați mai multe despre paturile care oferă soluții de depozitare, acest articol vă va ajuta să luați decizia corectă.

Când vine vorba de alegerea unui pat, sunt multe lucruri de luat în considerare. Durabilitatea, dimensiunea și spațiul de stocare sunt printre primele criterii ale cumpărătorilor. La fel de important este și designul, mai ales atunci când patul este punctul central al camerei.

Paturile sunt una dintre cele mai importante piese de mobilier din casă – la urma urmei, oamenii își petrec aproximativ o treime din viață în pat. Nimic nu vă afectează performanța zilnică mai mult decât somnul și știm cu toții cât de greu poate fi să funcționezi după o noapte neliniștită.

Înainte de a vă grăbi direct să cumpărați o saltea, asigurați-vă că vă luați puțin timp pentru a alege mai întâi cadrul perfect.

Tipuri de paturi

Magazinele oferă o mare varietate de paturi și poate fi dificil să înțelegem diferențele dintre ele. Mai jos am furnizat informații și atributele cheie ale celor mai populare cadre de pat.

Cadre pentru paturi de oaspeți

Un pat de oaspeți este un stil de pat cu o a doua saltea, care poate fi bine ascunsă sub cadrul principal. Acest lucru vă permite să îl folosiți ca pat de o persoană într-o zi normală și să scoateți salteaua suplimentară atunci când oaspeții vin să stea peste noapte. A doua saltea este așezată într-un cadru de pat, așa că este vorba de un efort minim pentru a o scoate la iveală.

Patul extrem de practic are picioare asistate de arc, care permit saltelei suplimentare să fie ridicată și să revină la nivelul patului principal. Puteți apoi să o extindeți de la o saltea simplă la una dublă, dacă doriți.

 • Mod excelent de a adăuga spațiu suplimentar de dormit în casă
 • Excelent pentru dormitoarele copiilor
 • Depozitare discretă
 • Excelent pentru vizitele familiei și prietenilor

Cadre pentru paturi divan

Unul dintre cele mai populare și simpliste modele, un pat divan este în esență o bază din două părți care sunt unite împreună cu un suport. Baza se așează de obicei pe roți sau un planor, iar sertarele sunt adesea încorporate în bază, pentru a asigura depozitarea sub pat. Este necesară o tăblie pentru a completa patul.

Paturile divan sunt o soluție versatilă dacă sunteți în căutarea unui pat care să răspundă și nevoilor dvs. de depozitare. Lucrul bun despre paturile divane, în comparație cu paturile obișnuite, este că puteți închide sertarele pentru a ascunde ceea ce este păstrat dedesubt, păstrând camera mai ordonată.

 • Paturi versatile cu depozitare
 • Opțiuni cu margine cu arc sau platformă
 • Sunt disponibile diverse opțiuni de culoare și tapițerie
 • Disponibil în toate dimensiunile de paturi

Cadre pentru paturi otomane

Un otoman este un stil de pat care vă permite să vă ridicați cu ușurință salteaua, fără a deranja cearceafurile sau pernele, pentru a dezvălui un compartiment de depozitare ascuns dedesubt.

Indiferent de mărime, stil sau de numărul de perne sau pături pe care le aveți, suporturile patului facilitează accesul. De asemenea, puteți lăsa salteaua ridicată pentru a vă elibera mâinile atunci când puneți obiectele deoparte.

Paturile otomane pot avea fie un spațiu mare de depozitare, fie un spațiu împărțit în secțiuni. Indiferent de alegerea dvs., spațiul este întotdeauna accesibil prin ridicarea saltelei.

 • Ușor de ridicat
 • Spațiu de stocare ascuns
 • Excelent pentru camere mici
 • Elegant și disponibil într-o gamă diversă de culori

Cadre pentru paturi supraetajate

Paturile supraetajate sunt concepute pentru a găzdui două saltele simple, una amplasată deasupra celeilalte. Două rame susțin saltelele și sunt conectate cu o scară, pentru acces la patul superior. Cadrele pot fi realizate din metal și lemn, iar designurile variază de la clasic la modern.

Aveți în continuare aceeași cantitate de spațiu de stocare ca sub un pat de o persoană, dar și avantajul suplimentar de a putea dormi două persoane, ocupând în același timp doar spațiul unuia.

 • Paturi excelente pentru economisirea spațiului
 • Cadre de pat din metal sau lemn
 • Minunat pentru copii mici și pentru petrecerile în pijamale
 • Opțiunea de a le separa în două paturi de o persoană, pe măsură ce copiii dvs. cresc
 • Opțiuni de stocare disponibile

Cadre pentru paturi de zi

Paturile de zi au două identități. În primul rând, ele acționează ca o canapea în timpul zilei și pot fi transformate în pat noaptea – sau ori de câte ori este necesar un spațiu suplimentar de dormit. Patul de zi are în mod obișnuit o saltea simplă, care este adesea închisă de un cadru înalt superior pe trei laturi. Sunt utilizate rame din lemn sau metal, de obicei, și tind să varieze foarte mult în ceea ce privește designul.

O selecție de modele de paturi de zi are, de asemenea, o saltea suplimentară sub baza cu lamele, care poate fi scoasă pentru a găzdui o persoană suplimentară.

 • Multifuncțional – canapea pe timp de zi, pat pe timp de noapte
 • Excelent pentru camere mai mici și pentru oaspeți
 • Unele soiuri au o saltea suplimentară încorporată, ceea ce înseamnă că pot găzdui mai multe persoane

Sursa: Agentia White Media/ sursa foto> pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply