Renovare rapida, cu buget mic. Cateva idei practice

0

Casa ta are nevoie de o renovare rapida? Nu ai un buget prea mare pentru a face asta? Avem noi cateva idei si o mica strategie pe care o poti pune in practica pentru a realiza asta.

Planificarea si organizarea, stabilirea unui buget de la care cu juramant nu trebuie sa te abati si o lista cu prioritatile in planul de reabilitare sunt primul pas. Trebuie sa stabilesti ce poti face singur/a, ca buget de timp poti aloca, ce este esential de facut in casa si ce mai poate fi amanat. ia in calcul si ceea ce poate fi reconditionat, adaptat sau transformat si ceea ce trebuie neaparat schimbat si inlocuit si fa asta cu multa atentie. De exemplu un covor din sufragerie poate sa devina un covor perfect pentru bucatarie dupa ce a fost spalat si taiat pe masura, iar dulapul vechi poate sa fie reconditionatm vopsit si poate sa devina loc de depozitare in baie sau balcon.

Pasul doi este sa stabileste din start ce poti face singur si operatiunile pentru care vei avea nevoie de ajutorul mesterilor. In toate situatiile propune-ti niste obiective realiste si stabileste bugetul pentru fiecare dintre ele.

Stai de vorba cu niste prieteni sau vecini care au trecut deja prin asta si afla ce probleme au intampinat, cu ce mesteri au lucrat, daca au fost multumiti de calitatea lucrarii. Plateste mesterii pentru operatiunile importante, dar numai dupa ce si-au terminat treaba si esti multumit de rezultat.

Alege materiale de calitate pentru ca ele sunt cele care te ajuta sa faci economie. Cand alegi materialele de constructie nu te lasa pacalit de preturile foarte mici sau ofetele care par mult prea generoase. Un material prost se va distruge rapid si vei ajunge in situatia neplacuta de a fi nevoit sa le inlocuiesti. Asta inseamna mai mult timp si mai multi bani irositi. Orienteaza-te spre materialele recomandate de mesteri, care stiu din experienta care sunt cele mai calitative si rezistente si nu ezita sa platesti putin mai mult pentru ele.

Cauta solutii sa economisesti bani in timp. Ce vreau sa spun? De exemplu becurile cu LED, un sistem de reciclare a apei de ploaie, o izolatie termica buna sau instalarea unor panouri solare sunt investitii care pot sa coste ceva, dar care in timp aduc bani inapoi.

Fii pregatit sa faci si compromisuri.  Cu siguranta ca iti doresti sa rezolvi toate problemele cu casa din prima, dar daca bugetul nu iti permite, este timpul sa stabilesti o lista cu prioritati. Gandeste-te la lucrurile esentiale pe care vrei sa le repari sau sa le inlocuiesti si separa-le de cele care mai pot astepta cateva luni, pana mai strangi bani. De asta o renovare eficienta se poate intinde pe o perioada mai mare de timp si pentru asta o planificare concomitent cu bugetul alocat este ideala.

Foloseste-ti creativitatea. Multe idei de renovare a casei nu sunt pe atat de scumpe pe cat sunt de ingenioase si creative. Majoritatea pun accent pe jocuri de culori si forme, accesorizare potrivita si iluminat inteligent. Cauta idei creative, care pot transforma, adapta si imbunatatii cu efort si costuri minime ceea ce ai deja. De exemplu o scara simpla de lemn poate sa fie detaliul perfect in baie care va imbunatatii si va infrumuseta locul.

Nu uita sa te inarmezi cu multa rabdare si sa studiezi temeinic tutoriale sau manuale de instructiuni inainte sa te apuci de lucru. Experienta o vei capata in timp si atunci iti va fi mult mai usor si sa te organizezi, dar si sa termini mai repede cu renovarea pentru a te bucura de o casa ca noua.

Ce sa mai zic. In loc de final iti recomand sa ai rabdare, sa nu te grabesti si sa alegi dupa ce vizitezi cel putin doua-trei magazine o piesa noua pentru casa sau materiale. Nu omite ofertele online care sunt deseori foarte avantajoasa si cauta/astepata promotii. Poti face economii surprinzatoare. Spor la treaba!

Citeste si:

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply