Renovare cu buget mic

0

renovare

Renovare cu buget mic Diana Tătucu a pornit planul de renovare a camerei sale de la principiul nimic nu se pierde, totul se transformă. Pentru această lucrare, Diana și-a fixat bugetul maxim de 1000 lei și a fost ajutată de tatăl ei și prieteni.

Citeste si: Cum indepartezi petele dupa renovare

Totul a pornit de la dorința ei de a avea un dulap pentru haine mai mare – lucru rezolvat rapid, cu ajutorul unor idei ingenioase și fără costuri prea mari. Primul care a sărit în ajutor a fost tatăl Dianei, Lică Tătucu, electrician, în prezent pensionar. Este pasionat de tâmplărie, iar acest proiect a fost pentru el mai degrabă o plăcere decât o provocare. El a fost cel care a construit dressingul, cu ajutorul și după indicațiile Dianei. Astfel, au sacrificat vechiul dulap pentru noile polițe, au realizat un schelet de lemn pe care au fixat plăci de gips-carton pe post de pereți pentru noul dressing.

Citeste si: Cum alegi pensulele destinate micilor reparatii din casa

Construcția dressingului a fost o adevărată provocare pentru întreaga familie, întrucât nimeni nu mai făcuse așa ceva până în acel moment și nu știau la ce să se aștepte. Au apelat, într-adevăr, și la improvizații care le-au dat bătăi de cap, dar rezultatul a fost peste așteptări. În prima zi de lucru au au scos mobila veche și au ales locul dressingului. Au dat cu amorsă și au fixat scheletul de lemn al dressingului. Dulapul vechi a fost transfomat în polițe.

Citeste si: Repara lemnul din casa

Renovare cu buget mic În a doua zi au dat cu vopsea albă și au fixat pereții de gips-carton, dressingul căpătând ușor, ușor formă. În paralel, masa mașinii de cusut a fost vopsită cu alb, iar picioarele cu negru mat. Lustra veche a fost și ea recondiționată – Diana a renunțat la decorațiunile de sticlă din jurul becurilor și a vopsit corpul lustrei cu negru mat.

renovare1

Rafturile albe de lângă dressing au fost făcute de către tatăl Dianei acum ceva timp, iar acum trebuiau doar să fie revopsite. A treia zi a fost ziua în care au și cumpărat câte ceva: ușa pentru dressing, tapetul, oglinda. Tot în această zi au vopsit interiorul dressingului cu alb. În ultima zi au fost puse la punct ultimele detalii. Au lipit floricelele pe pereți, au fixat tablourile (și ele pictate tot de Diana), au pus covorul și micile decorațiuni.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Sorin Popa
Text: Adriana Barar

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply