Repara lemnul din casa

0

Repara lemnul din casa – Există produse destinate reparaţiilor obiectelor şi finisajelor suprafeţelor din lemn care pot fi folosite şi de către amatori, iar noi iti dam detalii care te-ar putea ajuta la reparatiile pe care le ai de facut in casa ta.

Înainte să aruncaţi o piesă de mobilier sau obiecte din lemn (rame, cutii, grinzi etc.), care par irecuperabile, mai bine încercaţi să le reparaţi cu produse ca: lemn sintetic, ceară şi răşini corectoare (la noi veţi găsi gamele franţuzeşti Liberon).

Citeste si: Cum indepartezi petele dupa renovare

Lemnul sintetic se prezintă sub forma unei paste cu o consistenţă mărită, care se poate modela, iar după uscare se întăreşte imitând perfect nuanţa şi textura lemnului.

Retuşurile ulterioare, cu şmirghel sau glaspapir, fac să fie insesizabilă ca diferenţa. Piesele sau finisajele din lemn care au fost sub apă, trebuie lăsate să se usuce şi abia apoi se intervină pentru repararea lor.

Citeste si: Parchetul, o alegere simpla

Avertisment! Pentru recondiţionarea pieselor din lemn valoroase, apelaţi întotdeauna la un restaurator, nu încercaţi să le refaceţi singuri.

Citeste si: Grinzi care imita textura lemnului

LEMN SINTETIC

Dacă aveţi o parte din piesa din lemn masiv atacată de carii, aceasta se tratează în prealabil cu o răşină specială, care se lasă să acţioneze circa 4 ore (tot din gama Liberon). Apoi se aplică pasta de lemn sintetic.

MICI AJUSTĂRI

Pasta de lemn sintetic trebuie aplicată şi modelată repede, circa 5-10 minute, apoi se lasă să se întărească 30 de minute, după care ajustările micilor imperfecţiuni se fac cu ajutorul unui baton din ceară specială.

CEARA CORECTOARE

Pentru crăpături în lemn masiv, dar chiar şi pentru suprafeţele deteriorate din PAL se poate folosi ceara corectoare. Se umple golul, fisura, după care se finisează cu glaspapir.

Citeste si: Cele 6 culori pe care le vei găsi în orice casă decorată în stil scandinav

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Guliver / Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply