Parchetul, o alegere simpla

0

parchet

Parchetul, o alegere simpla

Pare o alegere simplă pentru finisajul pardoselii, dar când vezi multitudinea de modele, totul devine mai greu. Secretul este să alegi parchetul şi în funcţie de restul finisajelor.

Citeste si: Parchetul rezistent la umezeala

După calitatea materialelor există 3 mari tipuri de parchet, în ordine, de la cel mai accesibil la cel mai scump: laminat, stratificat şi din lemn masiv. Indiferent de tip, parchetul e bine să-l asortezi cu tâmplăria interioară, apoi cu zugrăveala pereţilor. Asta pentru că tâmplăria se schimbă mai greu.

Citeste si: Lambriurile – tipuri si montaj

Parchetul, o alegere simpla Forma şi montajul lamelelor contează enorm pentru conturarea stilului. Alege lamele înguste şi lungi sau cu modele în dungi înguste pentru încăperi mici, iar culorile să fie deschise. Cu cât o pardoseală este mai amplă, aerisită, simplă cu atât încăperea va părea mai mare.

În spaţiile generoase se potrivesc şi podelele, dar şi lamelele montate în diferite jocuri sau cu diferite culori şi modele. De asemenea, se poate opta pentru o pardoseală în nuanţe închise mult mai uşor decât într-o încăpere mică. Secretul este ca între lamelele de parchet sau podele să nu existe rosturi evidente. Altfel, pardoseala va părea fragmentată şi va da senzaţia de cameră aglomerată.

Citeste si: Intretinerea parchetului stratificat

Parchetul laminat este uşor de montat, cel stratificat rezistă excelent la umezeală, iar cel masiv are cea mai mare durată de viaţă.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Casa noua

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply