Lambriurile: tipuri si montaj

0

lambriuri

Lambriurile: tipuri si montaj Lambriurile se pot monta şi într-un spaţiu modern, dacă foloseşti lamele din MDF, PVC sau esenţe exotice. Modul de aplicare a acestora dau linia şi stilul încăperii. Montează lambriurile atipic pe orizontală şi vei obţine un interior modern şi elegant.

Citeste si: Mese cu blat de sticla

Tipuri de lambriuri

Lambriurile din PVC au o structură densă, impermeabilă şi sunt destinate placării spaţiilor umede. MDF-UL, material compozit din fibre cu densitate medie, este izolator fonic şi regularizează temperatura.

Lambriurile: tipuri si montaj Lemnul natur are un aspect clasic, e foarte bun izolator termic, suportă raşchetări şi lăcuiri repetate şi este foarte durabil în timp, dar trebuie întreţinut constant, comparativ cu celelalte materiale, care se pot curăţa uşor şi nu au nevoie de întreţinere.

Citeste si: Imitatii de caramida si piatra naturala cu tapet

Firmele specializate în comercializarea parchetului au şi lambriuri şi vă pot recomanda meşteri pentru montaj. Preţurile pornesc de la 15 – 45 lei/mp, în funcţie de material.

Montajul contează

Modul de montare a lambriurilor se poate face în mai multe feluri, în funcţie de efectul dorit. Aplicarea lambriurilor pe verticală este tipică unui decor Clasic, rustic.

Citeste si: Lemn in baie

Pentru un interior modern poţi încerca şi alte moduri. Alternarea pe orizontală a mai multor nuanţe de lambriuri montate pe un perete, în zona de lucru sau de interes a încăperii, pe lângă faptul că protejează peretele de zgârieturi, are şi un aspect optic spectaculos.

Lambriurile: tipuri si montaj Tot pentru a realiza un finisaj modern și ingenios pune lambriurile pe tavan. Spoturile vor fi bine încastrate în acest tavan aparent. În plus, poţi masca cu succes cabluri electrice.

Foto: Thinkstock / Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply