Parchetul rezistent la umezeala

0

parchet

Parchetul rezistent la umezeala. Da, parchetul din lemn masiv poate fi salvat. Ventilarea spaţiului asigură evaporarea apei și uscarea lamelelor, apoi acestea trebuie refixate pe șipcile de montaj, iar acolo unde apar spaţii goale se poate folosi o rășină specială.

Citeste si: Lambriurile tipuri si montaj

La parchetul laminat e mai complicat. Acesta e realizat din: conglomerate lemnoase compactate (rumeguș), un strat de decor, autocolantat la cald, și un strat de melamină care îi determină rezistenţa la trafic. În aceste condiţii, dacă nu este tratat special împotriva umezelii, parchetul laminat devine foarte vulnerabil, rumegușul decompactându-se în contact de lungă durată cu apa. După o inundaţie masivă, parchetul laminat foarte umflat trebuie schimbat.

Citeste si: Cum alegi parchetul stratificat

Parchetul rezistent la umezeala. Există tipuri de parchet laminat și stratificat care rezistă la umezeală. Cel laminat este denumit pietrificat și este inovaţia firmei Quik Step. Parchetul stratificat, indiferent de marcă, este foarte bine uscat, iar dispunerea perpendiculară a straturilor compactate nu-i permite umezelii să lucreze în timp. Stratul de uzură poate fi șlefuit și lăcuit ulterior. Este mai rezistent la umiditate decât parchetul din lemn masiv pentru că nu absoarbe apa și nu se umflă, în majoritatea cazurilor înregistrate la bloc.

Citeste si: Patru noutati pentru casa ta

Parchetul triplustratificat din bambus este rezistent la umezeală datorită densităţii și elasticităţii fibrei lemnoase. În schimb, este mai sensibil la acţiuni mecanice și presiune (mobila masivă lasă urme pe suprafaţa lui).

Foto: Thinkstock / Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply