Renasterea decoratiunilor in stil vintage

0

Renasterea decoratiunilor in stil vintage (2)Renasterea decoratiunilor in stil vintage este, la prima impresie o provocare, dar in fapt este o solutie extrem de practica si versatila pentru casa ta. In plus, renasterea decoratiunilor in stil vintage este in tendite, fiind din ce in ce mai populara in decorul caselor.

Renasterea decoratiunilor in stil vintage aduce un plus de eleganta, personalitate si o incarcatura emotionala speciala care vine impreuna cu piesele de mobilier vechi, impreuna cu stilul si detaliile decoratiunilor.

Citeste si: Amenajari interioare in stil vechi

Pe de alta parte utilizarea decoratiunilor in stil vintage nu este o chestiune care poate fi facuta oricum, fiind nevoie de putina atentie la detalii, o imbinare armonioasa a noului cu vechiul, construirea unui stil personal si punerea in valoarea a fiecarei piese de mobilier din casa.

Renasterea decoratiunilor in stil vintage, o arta

Una din cele mai bune metode prin care poti pune umarul la renasterea decoratiunilor in stil vintage este sa combini vechiul cu noul. Stilul vintage nu este izolat in trecut, ci trebuie adus in prezentul confortabil si practic.

Oricum, in sine, stilul vintage nu poate functiona perfect fara elementele moderne. Un mobilier retro si accente moderne puse impreuna, combinate si legate prin culoare si detalii vor contribui la renasterea decoratiunilor in stil vintage si te vor ajuta sa creezi un decor surprinzator.

Citeste si: Mobila veche si mobila noua, impreuna

Putin sunt cei care stiu ca a folosi doar piese vechi, va da un aer mohorat si lipsit de stralucire, dar combinarea pieselor de decor vechi, a mobilei vechi cu elemente noi, fie ca sunt piese de mobilier, fie ca sunt doar elemente de decor si detalii tehnice, vor duce la un ansamblu, placut, confortabil si inedit, intr-un echilibru perfect.

Piesele de decor vintage se echilibreaza cu piesele moderne si se alimenteaza cu personalitate unele pe altele.

Renasterea decoratiunilor in stil vintage (3)Renasterea decoratiunilor in stil vintage presupune inainte de orice culoare.

Indrazneste si foloseste culori tari, fie pentru decorul general, fie pentru tapiseria pieselor de mobilier, fie pentru covoare, draperii si pereti. Intr-un astfel de decor fiecare detaliu o sa iasa in evidenta iar aerul vintege devine unul romantic si primitor.

Exista si solutia accentelor de culoare, folosite exclusiv pentru a face remarcate piese vintage. O singura piesa in nuante mai puternice este perfecta.

Citeste si: Decor vintage in 10 pasi

Renasterea decoratiunilor in stil vintage (1)Renasterea decoratiunilor in stil vintage are ca scop punerea in valoare a pieselor vechi. Reconditionarea trebuie facuta cu atentie si mult discernamant pentru ca ceea ce da farmec pieselor vechi este chiar urma timpului. Foloseste piese vintage exact in starea lor naturala sau reconditioneaza-le pastrand imperfectiunile si aerul vechi.

Renasterea decoratiunilor in stil vintage este o cale piesele de mobilier mostenite, cu povestile lor primesc o noua viata. Foloseste pe cat posibil piesele de mobilier vechi din familie si nu omite detaliile de decor vintage: rame, abajururi, candelabre, cufere, scaune desperecheate.

Citeste si: Cufarul, o piesa de rezistenta in casa

Marele avantaj pe care il aduce renasterea decoratiunilor in stil vintage este un aer cald si intim in casa, fara a fi insa unul demodat. In plus, tocmai personalizarea decorului si amenajarea dincolo de vreun stil anume da unicitate casei si ramane permanent actual.

Sursa foto: hepta.ro/ Sebastian Florea – revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply