Cufarul, o piesa de rezistenta in casa

0

Cufarul de zestre al bunicii, tinde sa devina una din piesele de rezistenta din casa si isi merita pe deplin pozitia castigata. Simplu, cu model, ferecat sau nu, din lemn de brad, de nuc sau de cires, cufarul este un obiect pe care trebuie sa-l ai si sa-l pui in valoare pentru frumusete si utilitate in casa.

Cufarul, o piesa de rezistenta in casa (2)
Citeste si: Cosuri de depozitare. Un model pentru fiecare colt din casa

Cufarul este o piesa de decor, dar in egala masura un obiect practic si ofertant, fiind ideal in orice incapere. Cufarul este o piesa de rezistenta in casa indiferent daca este un cufar vechi, reconditionat sau unul nou si modern.  Cufarul poate fi confectionat din lemn masiv, pictat manual, insa materialul nu reprezinta o regula; puteti opta pentru ratan, bambus sau diverse impletituri. Culorile nu se incadreaza nici ele intr-un standard.

cufarulCiteste si: Solutii decorative cu fotografii mari

Cufarul nu are insa doar rol decorativ, cufarul fiind si un foarte practic loc de depozitare. Marele avantaj este ca acesta poate fi asezat oriunde in casa. Poate sta in hol, in dormitor la marginea patului, la capul patului, sau poate functiona pe post de noptiera, dar isi poate gasi loc si in camera de zi, in loc de masuta de cafea, ori sub masa de cafea, ori lipit de perete cu scop decorativ si practic. Poate fi loc de pus cescuta de cafea sau de stat cand te incalti, poate sa fie depozit pentru jucarii si reviste, sau loc perfect pentru pledurile de iarna, ori lenjerie, dar poate ascunde vesela si orice alte obiecte delicate.

Locul unde alegi sa il asezi depinde de nevoile si preferintele fiecaruia, pentru ca are marea capacitate de a se integra perfect in orice loc, la fel de bine. Cufarul sta perfect pe terasa sau pe balcon, poate fi retras din zona de interes sau poate fi pus in prim-plan, doar la nevoie.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Oriunde ar fi asezat, cufarul este un element remarcabil prin functionalitate si merita pus mai mult in valoare pentru ca este un accesoriu specific caselor romanesti. Cufarul de azi este lada de zdrese a bunicii, de altadata.

Cufarul, o piesa de rezistenta in casa (5)Un alt amanunt pe care trebuie sa-l punctam, este acela ca, indiferent de modelul ales, cufarul nu se demodeaza si isi va gasi mereu o utilitate pentru casa, personalizand si innobiland casa.

Daca vrei sa alegi modelul perfect de cufar, mergi pe ideea celor vechi pe care sa le reconditionezi cu atentie. Nu omite sa tratezi lemnul impotriva daunatorilor si a mucegaiului. Lemnul trebuie curatat bine, lacuit si dat cu bait. Elementele de feronerie trebuie bine curatate si vopsite. Cufarul vechi, care pastreaza amprenta timpului este cel mai frumos.

Nu ezita sa alegi un cufar de lemn pictat. Merita din plin investita.

Citeste si: O casa vesela. Idei usor de pus in practica

Desi este versatil si util in orice colt si loc din casa, cufarul are cateva reguli. Pentru a fi pus in valoare nu trebuie sa intre in contrast cu restul decorului, ci trebuie sa se armonizeze. Nu e vorba de armonizare de stil, ci de utilitate si pozitie.

Sursa foto: Dan Vezentan, revista Casa si Gradina si ©MightyBlue/Fotolia/ ©elenarostunova/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply