Proiecte de casa cu scara interioara

0

proiecte de casă cu scară interioară (3)Dacă am vorbit despre proiecte de casă cu scară exterioară este necesar să abordam și varianta de proiecte de casă cu scară interioară, mai ales că proiectele de casă cu etaj sunt soluții din ce în ce mai populare ca și case individuale.

Ce avantaje au toate aceste proiecte de casă cu scară interioară? În primul rând o scară interioară este elegantă, dar numai dacă este bine și frumos realizată. Apoi, o scară înterioară înseamnă o casă cu etaj, deci mai mult spațiu locuibil pe o amprenă la sol mică.

O casă cu scară interioară este în fapt împărțită în două, etajul fiind destinat spațiului de relaxare, în timp ce parterul este zona activă și socială din casă. În toate aceste proiecte de casă cu scară înterioară, scara împarte casa în două.

Citeste si: Cateva detalii esentiale despre scara interioara

Ce dezavantaje cu aceste proiecte de casă cu scară interioară? Blochează o parte din spațiul din casă, fără să fie un spațiu util. Te obligă să urci și să cobori scările ceea ce până la un punct poate să fie un beneficiu, atâta vreme cât cei din casă nu au probleme locomotorii. O scară interioară impune luarea unor măsuri de siguranță în cazul în care în familie sunt copii mici. În funcție de modul în care este proiectată casa, zona unde se află scara interioară impune o sursă de lumină care poate să fie artificială sau, de preferat, naturală.

Toate aceste proiecte de casă cu scară interioară trebuie să ia în calcul detalii estetice, o scară înterioară trebuie să fie frumoasă și decorativă pentru că este un element central, din punct de vedere vizual în casă.

proiecte de casă cu scară interioară (2)Unde se amplasează scara interioară? Una din cele mai comune și mai populare soluții  este amplasarea în hol în imediata vecinătate a intrării în casă. Există și proiecte de casă cu scară înterioară în care aceasta este amplasată în camera de zi, dar soluția este ceva mai complicată, mai complexă și cere, obligatoriu un living foarte mare.

Reguli de bază pentru toate aceste proiecte de casă cu scară interioară. În primul rând, indiferent de locul în care este amplasată, în toate aceste proiecte de casă cu scară interioară, scara trebuie să ia în calcul confortul și siguranța circulaţiei, cu un efort minim, iar aceasta se realizează doar prin forma scării, prin numărul de trepte între platforme, și prin coracta ajustare a lățimii treptelor și a unghiului scării (care se reflecă prin înălțimea treptelor – obligatoriu egală pe toată lungime scării).

Regula spune că dacă numărul treptelor este mai mare de 15, tebuie să existe un podest (o platformă) la 8-9 trepte. Acesta poate fi amplasat și la un număr mai mic de trepte mai ales dacă corespunde unei schimbări de direcție pentru scara interioară. A doua regulă este legată de rezistenţă şi stabilitate. O scară interioară trebuie să poată face faţă tuturor solicitărilor, de la greutatea celor care urcă și coboară, până la greutatea propriilor componente.

Citeste si: Proiecte de case cu 2 etaje

Toate aceste proiecte de casă cu scară interioară trebuie să ia în calcul „aşezarea casei” – în cazul caselor noi, a celor de cărămidă și lemn care evoluează relativ mult în timp, insesizabil pentru cei din casă, dar suficient pentru a produce tensiuni suplimentare în scară.

Din ce poate fi realizată scara interioară? Fiecare din aceste proiecte de casă cu scară interioară ia de la bun început în calcul materialul din care urmeză să fie făcută scara. Cele mai bune alegeri sunt betonul modular, dar cea mai frumoasă variantă este aceea a unei scări de lemn. Lemnul este ideal din pricina naturaleţei sale, a bunei prelucrabilităţi şi a aspectului, stejarul fiind cea mai bună și mai frumosă alegere, deoarece este rezistent la uzură şi are fibre foarte frumos dispuse. Scara din lemn trebuie obligatoriu ignifugată.

Citeste si: Proiectarea unei scari interioare

O bună alegere o reprezintă pentru proiecte de casă cu scară interioară sunt cele din metal (inox, fier forjat). Acestea sunt frumoase şi, în plus, au o rezistenţă mare.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply