Proiectarea unei scari interioare

0

Proiectarea unei scari interioare (5)Proiectarea unei scari interioare este un detaliu extrem de important in casa. Scara interioara este mereu un element eye-catching, fie ca la proiectarea unei scari interioare mergi pe solutiile clasice, fie ca vei alege variante neconventionale.

La proiectarea unei scari interioare, indiferent de solutia aleasa trebuie sa fie in acord cu restul detaliilor de design interior. Conteaza in mod absolut materialul folosit, culorile si forma. Atunci cand vine vorba despre proiectarea unei scari interioare imaginatia si originalitatea arhitectului trebuie sa fie libere de orice fel de constrangeri pentru ca doar asa se poate ajunge la solutia optima, noua si, in egala masura, potrivita, pentru scopul urmatit.

Proiectarea unei scari interioare (2)Proiectarea unei scari interioare cu mult respect pentru economia de spatiu pote duce la recuperarea si folosirea unor spatii “moarte”. Poti folosi treptele ca spatii de depozitare sau biblioteca, iar daca ai copii nazdravani scara poate sa fie si un tobogan. Bucuria este in egala masura si a celor mici si a celor mari. Mai mult, treptele unei scari interioare pot fi capitonate. Daca materialele sunt rezistente si usor de curatat, ai o canapea in trepte si o scara interioara cu totul exceptionala.

Citeste si: Cateva detalii esentiale despre scara interioara

Un sfat: Daca ai o scara interioara foloseste mereu spatiul de sub scara. Este perfect pentru stocare.

Proiectarea unei scari interioare in stil geometric o sa dea o atmosfera moderna si minimalista. Dintre toate solutiile geometrice scara in spirala este de deparate cea mai …. hipnotica alegere.

Proiectarea unei scari interioare (4)In ceea ce priveste materialele, oricat ar fi ele de sofisticate lemnul ramane prima alegere. Daca mergi pe proiectarea unei scari interioare din lemn ia in calcul ca aceasta o sa aiba mereu un aer traditional, gratios si elegant. Din urma, in ceea ce priveste materialele, vin in forta scarile din metal. Ultima tendinta o reprezinta scarile plutitoare din beton, care au un aer cu totul special, dar care pentru a putea fi puse cu adevarat in valoare au nevoie de un decor pe masura.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Proiectarea unei scari interioare trebuie sa tina seama de spatiul pe care il ai la dispozitie. Cele in spirala sunt cele mai economicoase in ceea ce priveste spatiul ocupat.

In loc de final trebuie spus ca atunci cand iei in calcul proiectarea unei scari interioare este tot una cu a proiecta coloana vertebrala a unei case.

Sursa: homedit.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply