(P) Primul aparat pe care ar trebui sa il cumperi pentru casa ta

0

Suntem bombardati de o multime de stiri despre cat de poluat este orasul in care locuim sau cat de poluate sunt anumite zone din Romania, si suntem indemnati sa luam masuri. Ni se recomanda sa reducem traficul, arderile combustibililor solizi, emisia de dioxid de carbon, praful si particulele poluante rezultate din activitatile de pe santiere. Dar oare cati dintre noi stim despre faptul ca la fel de grava este si poluarea din interior?

Ne petrecem o mare parte din timp in interiorul cladirilor: in spatii de birouri, in case, apartamente sau in camerele de hotel, unde geamurile nu se deschid. Toate aceste locuri au un aer foarte poluat, chiar daca la prima vedere totul pare extrem de curat.

Aproape toate obiectele din interior sunt o sursa de poluare. Covoarele, canapelele, draperiile si alte textile retin particule de praf, polen, alergeni, acarieni, par de animale, spori de mucegai, bacterii si virusuri. Mobila, in special cea noua, emana particule toxice ale substantelor cu care a fost tratat lemnul sau materialul din care este facuta. Bibliotecile sunt o mare sursa de poluare, deoarece hartia retine foarte multe particule de praf, acarieni, polen. Pana si peretii emana particule toxice, deoarece anumite materiale de constructii si vopseluri folosite la finisarea lor au in componenta substante toxice. Peretii cladirilor vechi sau a celor cu o umiditate excesiva favorizeaza dezvoltarea multor bacterii si a mucegaiului.

Chiar daca totul este aspirat, lustruit si are un miros placut, “curat”, substantele cu care a fost realizata igienizarea lasa in aer particule poluante care ajung in caile respiratorii si plamanii celor care isi petrec timpul in spatiul respectiv. Si produsele de igiena personala au in compozitie elemente toxice care ajung in aerul din locuinta.

Peste toate acestea mai regasim si fumul de tigara, fumul produs in urma prepararii hranei, cel rezultat prin arderea lumanarilor si betisoarelor parfumate, si lista poate continua.

Toata aceasta poluare, in timp, duce la grave probleme respiratorii, dezvoltarea de alergii si diverse probleme ale pielii. Cei mai afectati sunt copiii, persoanele cu rinite alergice severe, cu probleme respiratorii si cardiace, dar si batranii.

Ce putem face si cum putem “curata” aerul din incapere?

In ultimii ani tehnologia a dezvoltat o multime de dispozitive pentru tratarea aerului cum ar fi: purificatoarele, dezumidificatoarele sau umidificatoarele, cu filtre performante si lampi UV-C incorporate, special adaptate nevoilor fiecaruia dintre noi.

In magazinul online www.alecoair.ro puteti gasi cele mai potrivite solutii pentru tratarea aerului din locuinte, birouri, camere de hotel sau alte spatii inchise, iar achizitionarea unor astfel de dispozitive este cea mai buna alegere pe care o puteti face.

In locuinta dumneavoastra puteti reduce nivelul de particule poluante utilizand un purificator de foarte buna calitate, cum ar fi purificatorul Exempl’Air de la Supra.

Exempl’Air este un purificator excelent, deoarece filtreaza aerul prin intermediul pre-filtrului, filtrului HEPA cu strat de Carbune Activ, astfel incat peste 99,7% din particulele poluante de peste 0,3 microni raman in acesta, iar mirosurile neplacute sau compusii organici volatili sunt neutralizati.

Lampa UV-C este foarte eficienta in distrugerea germenilor, microbilor, virusurilor si bacteriilor “prinse” in filtrul HEPA-Carbon.

Un plus al acestui aparat, in actiunea de purificare, il aduce si functia de ionizare. Ionii negativi odusi de aparat sunt eliberati in aerul din incapere si “se agata” de particulele poluante aflate in suspensie. Acestea devin mai grele si sunt mai usor de aspirat de catre aparat.

Purificatorul este destinat camerelor sau birourilor de pana la 30 mp, avand o capacitate de circulare a aerului de 200 m³/ ora, fiind si foarte silentios, desi are trei trepte de viteza a ventilatorului. Datorita higrostatului electronic incorporat, puteti urmari si nivelul umiditatii din incapere, astfel incat sa luati masuri, daca aceasta nu este in parametri optimi.

Purificatorul Exempla’Air este un dispozitiv usor de utilizat, intuitiv si dispune de display digital.

Designul modern, scandinav, rotunjit il face sa se incadreze perfect in orice camin sau birou, iar dimensiunile reduse il fac extrem de portabil, dintr-un spatiu in altul.

Desi, la prima vedere, poluantii din interiorul casei nu par a fi periculosi, ei sunt extrem de nocivi si pe termen lung creaza grave probleme tuturor membrilor familiei. Un aer purificat atenueaza alergiile, astmul bronsic sau alte probleme ale cailor respiratorii, factori care contribuie la calitatea modului in care respiram sau la calitatea somnului. Un somn de proasta calitate sau de scurta durata, afectat de crize respiratorii, reduce vitalitatea si eficienta activitatilor din ziua urmatoare, duce la afectiuni cardiace, obezitate si functionarea deficitara a creierului.

Prin achizitionarea unui purificator de foarte buna calitate investiti, pe termen lung, in calitatea vietii si somnului familiei dvs., in sanatatea intregii familii!

 

Sursa foto: pexels.com

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply