Pozitia corecta pentru plantele de apartament

0

poziția corectă pentru plantele de apartament (1)La prima vedere poziția corectă pentru plantele de apartament nu pare să fie o mare problemă. Le așezăm unde este lumina și, în principiu, ar trebui să fie suficient. Dar poziția corectă a plantelor din casă este esențială dacă vrei că plantă să ducă o viață lungă, dar și pentru că ea să te bucure.

Că să alegi poziția corectă pentru plantele de apartament trebuie să ții cont de mai mulți factori, printre cei mai importanți fiind lumina și temperatura.

♦ De cele mai multe ori plantele de apartament stau în cameră de zi, dar plantele își pot găsi loc bun și în bucătărie, și în dormitor, și în baie.
♦ Dacă ai puțină lumina naturală în hol, și acesta poate să devină un loc potrivit pentru plante, dacă știi să alegi plantă potrivită pentru acel loc.
♦ Nu doar lumina contează atunci când alegi poziția corectă pentru plantele de apartament. Multe plante nu suportă curenții de aer. Există însă plante care preferă locurile mai ”€œagitate”. Printre plantele care ar putea fi așezate în zonele unde este curent de aer se număra agalonema, clivia, iederă, fatsia, cissus, aspidistra, voalul miresei și tradescantria. Și voalul miresei suportă zonele unde sunt curenți de aer, dar are nevoie de lumină puternică. Toate acestea se simț bine și pe terasele deschise sau în balcoane.

Citeste si: Plante care se simt bine in baie

În cameră de zi este zonă cea mai adăpostită din casă, dacă este să privim din perspectivă plantelor. Aici au un mediu ferit, lumină și căldură. Este însă posibil că temperatură să varieze destul de mult în decursul a 24 de ore. În aceste condiții cele mai bune alegeri sunt: begonia, dieffenbachia, ficusul, yucca, filodendronul, rododendronul, dracaena sau euphrobia. Pentru toate acestea poziția corectă pentru plantele de apartament este simplu de găsit în cameră de zi.

Citeste si: Plante de interior care infloresc iarna

Deși cele mai multe dintre locuințele de la noi au băi clasice, fără ferestre, există unele case în care baia este total schimbată. Alegerea locului potrivit pentru o plantă în baie are câteva avantaje, cum ar fi nivelul crescut de umiditate și temperatură constantă. Cu toate acestea, atunci când se face duș sau baie, temperatură începe să oscileze și se creează condens, iar asta poate provocă apariția unor boli. Plantele care pot fi crescute chiar și în aceste locuri cu atmosferă umedă sunt: adiantum, calathea, cissus, ficus, peperomia, filodendron, cyperus. Cyperus alternifolius este o plantă care preferă umbră, iar rădăcinile ei trebuie ținute într-o continuă umezeală, astfel că baia este un loc foarte potrivit.

Citeste si: Plante care se simt bine in baie

Nu exclude domitorul când cauți poziția corectă pentru plantele de apartament. Fereastră este cel mai potrivit loc, dar nu singurul. Poți ține lângă pat, pe noptieră un ghiveci cu o floare exotică ușor de cultivat, precum cyclamen, violetă de Parma, iasomiea de China.

Citeste si: Plante care rezista fara lumina

Nici bucătăria nu trebuie uitată când vine vorba de alegerea locului și poziția corectă a plantelor. Begonia, urzicuță decorativă, iederă sau violetă de Parma, se simț perfect în bucătărie, dacă au lumina.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply