(P) Albul la putere într-o mansardă

0

Proiectele de renovare a podurilor reci și nelocuite continuă să uimească prin transformarea lor radicală în locuințe confortabile și sănătoase. O astfel de inițiativă aparține unei familii din Elveția, din regiunea Beckenried, o regiune muntoasă extrem de pitorească. O casă într-o astfel de zonă merită cu desăvârșire să dispună de o mansardă cu ferestre VELUX cât mai numeroase pentru ca priveliștea care îți taie respirația să fie accesibilă din orice cameră, în orice moment la zilei.

Deși alegerea monocromatică făcută de proprietarii mansardei pare simplă la prima vedere, efectul albului folosit din abundență în camere este impresionant deoarece creează senzația de spațialitate, de aerisit și luminos. Structura de lemn a mansardei, cu  lambriuri vopsite în alb nu a fost aleasă la întâmplare, ci pentru a se integra perfect designului interior. Cu lemnul vopsit în alb la vedere, atmosfera creată este deja una relaxantă și totodată conferă eleganță încăperilor.

Atunci când membrii familiei au ajuns în fața necesității ventilației corespunzătoare și a pătrunderi unei cantități cât mai mari de lumină naturală în mansardă, ferestrele VELUX au fost prima și singura opțiune ideală pentru îndeplinirea celor două condiții menționate, esențiale pentru un mediu sănătos. Este deja bine știut că lumina naturală care pătrunde la interior este cea care asigură, împreună cu ventilația corespunzătoare, starea de bine și menține sănătatea celor care locuiesc în mansardă. În acest sens, familia a optat pentru ferestre VELUX din lemn îmbrăcat în poliuretan ceea ce din punct de vedere cromatic păstrează linia albului din întreaga încăpere și, de asemenea, asigură o termoizolare performantă, absolut necesară într-un mediu răcoros, cu temperaturi medii spre mici.

Mai mult decât atât, ferestrele VELUX montate sunt prevăzute cu acționare electrică, ceea ce a permis proprietarilor să instaleze sistemul VELUX Active®, unicul sistem inteligent de pe piață care asigură ventilarea optimă în baza condițiilor meteorologice. Astfel, ventilația și temperatura din mansardă sunt automatizate, iar climatul interior este unui sănătos.

Având în vedere priveliștea de basm a regiunii Beckenried, proprietarii mansardei renovate și-au dorit să se poată bucura de frumusețea lanțului muntos din fața lor. Pentru că era păcat să rateze o astfel de panoramă, mansarda a fost prevăzută cu un balcon VELUX Cabrio®, soluția ideală care să ofere spațiu în plus și care să îndeplinească și visul proprietarilor de a savura o ceașcă de cafea privind spectacolul naturii și lăsând cât mai mult aer proaspăt să pătrundă în locuință. Ușor de manevrat, balconul Cabrio se poate strânge și desface cu ușurință după bunul plac al proprietarului, care se poate bucura de un refugiu la înălțime pentru o stare de bine și pentru aer proaspăt din abundență!

Vezi și alte exemple reusite de mansarde pe velux.ro/inspiratie și fii la curent cu noutățile pe velux.ro și pe Facebook.com/VELUX.

Sursa text/foto: velux.ro

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply