Otomanii, un detaliu de decor versatil

0

Otomanii sunt mesele care pot fi folosite ca si scaune, sau scaunele care pot deveni mese de cafea. Inspirati din stilul otoman… otomanii sunt un detaliu de decor foarte versatil, adaptabil in orice fel de decor, sunt practici si extrem de eficienti, mai ales in camera de zi.

otomanii

Otomanii au o eleganta subtila, nu tranforma camera in una in stil otoman, dar ii dau o nota personala. Cand spunem stil otoman ne gandim la multe perne colorate, scaune si mese foarte joase sau la statul pe jos asezati pe o perna. Multe dintre aceste tipuri de scaune pot fi folosite la un moment dat si ca mese pentru cafea sau pentru a aseza bauturile in timpul unei petreceri.

otomanii (1)Otomanii au marea calitate de a continua vizual canapeaua. Un otoman moale, rotund sau dreptunghiular chiar in fata canapelei este o solutie uimitoare si extrem de versatila.

Citeste si: Masuta de cafea, centrul camerei de zi

Marea calitate pe care o au otomanii este versatilitatea lor. Pot sa fie foarte bine masa, masuta de cafea, scaun, taburet pentru picioare. Otomanii dubleaza o masuta de cafea sau scaunele. Adauga neaparat o tava pentru a crea o suprafata solida pentru obiecte decorative sau pahare.

otomanii

 

Otomanii pot fi din piele, din plus, din lemn, cu sau fara picioare (de regula sunt foarte mici), cu sau fara roti (cele moderne) sau pot sa fie imbracati in tapiseria comuna a camerei. Otomanii pot avea cele mai diferite forme: rotunzi, patrati, dreptunghiulari. Se pot aseza ca un puzzle formand un spatiu mai mare, fie in chip de masa, fie ca loc pentru stat. Otomanii pot sa fie imbracati in tesaturi colorate, in imprimeuri sau pot ramana neutri.

Citeste si: Mobila minimalista. Principii si idei

Otomanii pot sta in orice loc din casa si un alt mare avantaj este faptul ca pot fi mutati din loc in loc, la nevoie. Isi gasesc lor perfect in camera de zi, in fata canapelei, dar pot sta si in dreptul ferestrei, ca lor de lectura, ori la picioarele patului, in dormitor. Nu te opreste nimeni sa asezi un otoman in hol, pe post de masa-scaun, si este binevenit in camera copiilor.

Otomanii sunt mereu o alegere populara pentru oricare din camere si solutia foarte eleganta pentru camera de zi.

Sursa foto: hepta.ro / @DmitryKoksharov/Fotolia / Sebastian Florea – revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply