Oază verde în fiecare camera – decorarea cu plante de apartament

1

Plantele de apartament sunt printre cele mai utile elemente decorative dintr-o casă și ele nu trebuie să lipsească din nicio încăpere.

Există foarte multe soiuri de plante potrivite pentru interior și indiferent de condițiile din casă, există plante potrivite pentru fiecare mediu. Practic nu ar trebui să existe nicio casa care sa nu aibă plante verzi. Întreținerea și îngrijirea lor este foarte simplă, nu consumă mult timp și este și foarte plăcută, iar prin prezența lor atmosfera din casă se îmbunătățește și sub aspectul decorului, dar și prin beneficiile pe care acestea le aduc. Plantele sunt un mod de a crea un fel de oaza verde în propria ta casă, care aduc lumea exterioară în interior. Află câteva modalități simple și practice pentru a avea în fiecare încăpere o oază verde, mai mică sau mai mare.

Citeste si: Cele mai potrivite plante pentru dormitor

1. Înconjoară zonele de relaxare cu plante
Puterea pe care au plantele verzi într-o casă este uimitoare. Ele transform spațiul, adăugând un element pe care niciun alt detaliu de decor nu-l poate aduce. Este mai mult decât inspirat să adaugi, în locurile de relaxare, plante. Cele mai bune alegeri sunt cele cu frunze mari, în vase voluminoase, așezate direct pe podea. Sunt perfecte și citicele de interior, fie că este vorba despre un lămâi sau un mandarin în ghiveci.

oaza verde, plante de apartament

2. Zona de luat masa, sau masa din casă
Acesta este locul tradițional pe care de regula așezăm un vas cu flori tăiate. Prezența florilor proaspete în casă este o soluție accesibilă și simplă. Le cumperi, le păstrezi un timp, le arunci. Alternativa este un bonsai. Alege unul adaptat la mediul din casă (temperatură, umiditate și lumină naturală). Cere sfatul unui specialist sau al unui florar. Un bonsai este o experiență fantastică și o filozofie în sine. Nu este deloc pretențios, una din puținele lui cerințe fiind aceea de a nu fi mutat din loc în loc. Ca decor este fantastic și dacă îl ai te vei îndrăgosti de el. O altă variantă poate să fie un pothos auriu sau un filodendron care vor lumina și vor înnobila locul.

3. Plantele pot reprezenta un punct focal într-o cameră
Combinția unor ghivece cu plante verzi, cu sau fără perioade de înflorire, asociate, pot reprezenta un punct focal într-o cameră. Gruparea între cele cu frunze verzi sau colorate este o perfectă. Combina un Croton (Codiaeum) cu un bananier pitic și adaugă o ferigă. Sau formează, pe o etajeră, sau pe o scară, o colecție de violete de Parma, de culori diferite.

4. Mergi pe verticală
Colțurile unei camere sunt locurile abandonate. Soluția pentru a le scoate din neutralitate? Un colțar etajat cu plante. Colțul camerei este un loc bun pentru plante, fiind zone ferite. Combină ferigi mici, plante păianjen și suculente, iederă de interior și un asparagus. Alege recipiente de dimensiuni diferite, așază-le asimetric și vor aduce multă prospețime camerei.

oaza verde

5. Pune plante în spații neașteptate
În casă plantele pot sta în orice loc, atâta vreme cât acesta este suficient de confortabil pentru ele. Vasele mici și plantele dese, care nu cresc foarte înalte sau, dimpotrivă, cele curgătoare, care pot fi agățate de tavan sunt idei binevenite pe care le poți pune în aplicare fără dificultăți. Principiul este simplu! Folosește-ți imaginația și nu te lăsa intimidat de ideea ca sunt prea multe sau că locul nu este potrivit. Nu există așa ceva. Plantele adaugă emoție, dau dinamism spațiului, adâncime și personalitate.

oaza verde
Ce plante să alegi pentru anumite camere

Nu aduce o planta, în casă, doar pentru că îți place, sau pentru că sunt moderne sau în sezon. Împrietenește-te cu ele și alege-le doar pe cele care se simt bine în interior. Este important să alegi plantele potrivite, în primul rând, în funcție de câtă lumină este în locul în care vrei să le așezi. Cu restul condițiilor plantele se pot adapta cu ușurință, dar lumina este esențială.

Alege plante adaptabile și puțin pretențioase. Cele mai bune alegeri: Zamioculcas zamiifolia, Crinul Păcii, Philodendron, Beaucarnea recurvata care sunt foarte rezistente și imposibil de ucis.

Fiecare cameră poate avea plante potrivite, inclusiv în baie și dormitor. Și în camera copiilor se poate face loc pentru plante verzi, iar cei mici pot deprinde, în acest mod, dragostea pentru ele.

Citeste si: Feng shui si plantele

Text: Otilia Ignat

Foto: Unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Florile sunt incantatoare! O selectie minunata, pacat ca nu pot sa le adaug in interiorul meu, cu copii mici e prea riscant.

Leave A Reply