Modele de case in stil italian

0

Aceste modele de case in stil italian, in varianta lor moderna, sunt o simbioza intre tradita arhitecturala romana, intre stilul actual al caselor mediteraneene grecesti si cele de inspiratie coloniala. Exista variatii care depind de regiune, influente si clima pentru toate aceste modele de case in stil italian, iar daca este sa tragem linie si sa gasim elementele comune acestea sunt: romantism, eleganta, arcade, coloane, terase si gradini umbroase.

Modele de case in stil italian

In ceea ce priveste detaliile comune pentru modele de case in stil italian, referitoare la materialele de constructie acestea sunt piatra, caramida, tigla pentru acoperis, dar si lemnul. Indiferent de zona pentru toate aceste modele de case in stil italian se poate vorbi despre balcoane si decoratiuni incluse in planul initial: firide, arcade si bolti, ceramica si mozaic.

Citeste si: Proiecte de case belgiene

Modele de case in stil italianArhitectura si toate variantele de modele de case in stil italian sunt speciale, confortabile si mai ales romantice. O casa care respecta aceste detalii de stil se face remarcata indiferent unde este amplasata. Un cuvant greu pentru toate aceste modele de case in stil italian il are traditia si mostenirea antichitatii clasice. Casele sunt echilibrate, extrem de aromnioase, simple si foarte elegante. Despre orice modele de case in stil italian se poate spune ca respecte regulile de aur ale proportiilor, ca liniile sunt line si fara nici un fel de asperitati vizuale. De aici coloanele si arcadele, atat la interior, cat si la exterior, de aici trecerile fluide si stucaturile (la interior).

Citeste si: Casa nordica si stilul scandinav

Acoperişurile sunt in marea majoritate a cazurilor inclinate, cu pante mici, acoperite cu tigle ceramice de tip olan, ceea ce ofera acestor case o personalitatea aparte, atat prin culoare cat si prin formele rotunjite, fluide si feminine caracteristice acestor case si modele de case in stil italian.

Oricare casa sau model de case in stil italian sunt caracterizate prin terasele largi, gradini opulente unde piatra alba, naturala este parte integranta din decor.

Citeste si: Case in stil canadian

Modele de case in stil italianStilul italian prin modele de case in stil italian implica totusi case mari, de regula cu un singur etaj, cu camere inalte, pereti albi si ferestre inalte si extravagante. In interior, stilul inseamna culori neutre, nude, draperii si piese de mobilier masive, somptuase, obligatoriu marmura si candelabre.

Citeste si: Proiecte de case grecesti

Camerele sunt luminoase, lumina fiind favorizata si filtrata prin ferestrele lungi si inalte. In interiorul acestor modele de case in stil italian nu pot sa lipseasca fierul forjat (preferat si pentru decoratiunile exterioare si piesele de mobilier din gradina), oglinzile.

In loc de final sa spunem ca aceste modele de case in stil italian sunt ideale pentru familiile numeroase, pentru familiile formate din trei generatii care locuiesc impreuna.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply