Proiecte de case belgiene

0

Lumea este unitara, asa ca nu este nimic rau, ba chiar din contra, daca te inspiri din solutiile bune gasite de altii indiferent de domeniu. Exact in aceasta line vin si aceste proiecte de case belgiene si cateva detalii care le fac modele de case cu o identitate proprie.

Proiecte de case belgiene

Citeste si: Case cu arhitectura brancoveneasca

Despre oricare din aceste proiecte de case belgiene se poate spune ca sunt cele care, in decorul arhitectural romanesc (rural sau urban), se fac remarcate. Aceste proiecte de case belgiene arata exceptional, sunt colorate si practice avand concomitent un aspect rustic si in egala masura elegant.

Technologia construirii pe baza de proiecte de case belgiene nu este foarte diferita de cele obisnuite in Romania, cu amendamentul ca unele dintre ele, datorita materialelor folosite si a planului, sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic. Concret, in cazul oricaror proiecte de case belgiene, materialul de construtie principal este caramida rosie. Datorită unui sistem bine gandit, izolatia este atasata peretelui, fara sa fie lipita (ceea ce lasa loc unui strat de aer suplimentar care permite izolare si permeabilitate), peste care se ridica un al doilea perete exeterior care functioneaza ca si fatada.

Citeste si: Case in stil canadian

Mai exista un detaliu care vine din experienta climatica belgiana si care este esential pentru aceste proiecte de case belgiene si aduce un plus de beneficiu energetic in conditiile unor pereti care raman cu o grosime redusa pentru economie de spatiu. Este vorba despre un concept ermetic, care se realizeaza prin fatade compacte pe partea sudica si nordica. Beneficiile sunt alternative, vara si iarna si mentin nivelul energetic al casei la o cota foarte redusa.

Proiecte de case belgieneCiteste si: Proiecte de case grecesti

Daca este sa vorbim despre particularitatile pe care le au proiectele de case belgine ar mai trebui mentionat faptul ca acestea sunt case mari, de regula cu etaj, sau cel putin cu mansarda inalta, cu acoperis cu panta mare, tot pentru beneficiul energetic pe care acesta il aduce, si cu o compartimentare foarte stricta si logica a interiorului.

Aceste proiecte de case belgiene folosesc la maximum detaliile arhitecturale pentru beneficii de interior. Deseori structura tavanului si grinzile raman vizibile, astfel ca tot ceea ce presupune costuri suplimentare de finisaje sunt transferate in materiale de calitate. Camerele sunt mari si compartimentate in spatii de interes, iar sobele sunt in general comune asigurand caldura in doua camere, si niciodata lipite de pereti exteriori.

Citeste si: Proiecte de case englezesti

Despre proiectele de case belgiene se poate spune ca sunt extrem de parctice si duc eficienta la maximum atat in ceea ce priveste gestionarea materialelor, cat si in ceea ce priveste amprenta la sol si eficienta energetica.

Citeste si: Proiecte de case americane

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply