Case in stil canadian

0

Daca vorbim despre case in stil canadian trebuie sa abordam subiectul din doua puncte de vedere: unul al traditiei si altul pragmatic si modern.

case in stil canadian (6)Citeste si: Proiecte de case traditionale romanesti

Despre case in stil canadian se poate spune ca reprezinta o arhitectura adusa din Europa si ca are influente rusesti combinat cu cel victorian din Marea Britanie.

Stilul este un amestec de principii arhitecturale asa cum a fost facut de primii colonisti cu mai bine de 150 de ani in urma. Trasaturile caracteristice ale acestui stil canadian sunt casele in mai multe planuri cu mai multe pante la acoperis si cu o multime de frontonuri care dau  senzatiea unui intreg complex arhitectural desi deseori este vorba despre case cu trei-patru incaperi, pe un singur plan.

Citeste si: Proiecte de case grecesti

In ceea ce priveste componeta pragmatica a acestor case in stil canadian, in marea lor majoritate din lemn, tipic este peretele sandwich care contine structura de lemn, izolatia de polistiren si structura de gips carton. Casele se construiesc repede, daca sunt folosite aceste placi prefabricate.

Toate aceste case in stil canadian sunt ieftine, prezinta o excelenta izolare fonica si termica, sunt foarte rezistente, se poat dimensiona usor si se preteaza la diferite planuri de constructie, adaptate la nevoile fiecarei familii in parte.

Citeste si: Proiecte de case norvegiene case in stil canadian (4)

Despre aceste case in stil canadian, moderne, se poate spune ca sunt foarte eficiente energetic, sunt ecologice si relativ ieftine, cel putin prin comparatie cu cele traditionale, fie ca sunt realizate din lemn sau caramida. Acest tip de case pot folosi cel mult jumatate din energia termica pe care o foloseste o casa obisnuita pentru incalzire, pentru ca sunt foarte bine izolate, inca din momentul constructiei.

case in stil canadian (3)Citeste si: Proiecte de case englezesti

Marele avantaj, mai ales in contextul romanesc, il reprezinta faptul ca aceste case in stil canadian, arata la final identic cu orice casa de caramida. Si spuneam context romanesc, pentru ca romanii sunt inca foarte reticenti in a-si construi case de lemn, preferand materialele grele: caramida si beton.

Principalul argument impotriva caselor de lemn este soliditatea si rezistenta in timp, existand ideea preconceputa ca o casa de lemn are o durata de viata mai mica decat o casa de caramida. In fapt, o casa de lemn, la modul general, si oricare din aceste case in stil canadian, in particular, au o durata de viata care poate trece lejer de 100 de ani, comparabila cu a unei case de caramida, dar cu multiple avantaje financiare.

Sursa foto: casecanadiene.ro / canadianvillage

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply