Modele de case clasice. Cateva detalii

0

modele de case clasice (1)In categoria acestor modele de case clasice intra casele ce indeplinesc cateva conditii: sunt case familiale cu o amprenta la sol ce nu depaseste 100 de metri patrati, care au o suprafata locuibila ce variaza intre 80 si 160 de metri patrati, cele mai multe fiind organizate pe un singur plan plus o mansarda locuibila, sau pe doua planuri.

Aceste modele de case clasice sunt din caramida, au fundatie clasica, sunt organizate simplu in doua zone, cea sociala si cea de odihna, au o baie principala si o baie mica secundara si au dependinte putine.

Citeste si: Proiecte de case mari cu mansarda

Se poate spune ca aceste modele de case clasice sunt cele la care viseaza cu ochii deschisi orice roman care traieste la bloc si care spera sa aiba cateva zeci de metri patrati de gradina, un pom si vreo doua gaini in jurul casei. Aceste modele de case clasice sunt solutia locativa ideala, care realizeaza echilibrul perfect intre confortul unei locuinte si confortul pe care il aduce o casa individuala.

modele de case clasice (3)Numarul caselor care respecta acest plan si merg pe modele de case clasice este foarte mare, cele mai multe din casele construite in ultimii 20 de ani fiind in acest stil. Aceste modele de case clasice au devenit atat de populare incat o echipa de constructori buni o poate ridica aproape fara nici un plan, in conditiile in care o astfel de echipa are la activ alte multe case de acest gen.

Citeste si: Proiecte de case economice

Aceste modele de case clasice nu ridica nici un fel de dificultati in ceea ce priveste constructia, nu implica nici un fel de surprize de organizare interioara, se realizeaza repede, iar lucrarile merg pe cai batute.

Ceea ce este esential este respectarea adancimii si a conditiilor in care este realizata fundatia, detaliu care asigura o buna stabilitate casei. De regula aceste modele de case clasice sunt ridicate “din prima”, fara sa mai fie luate in calcul eventuale extinderi si transformari ale casei.

Compartimentarea acestor case este aproape standardizata. Camera de zi, bucataria si baia sunt amplasate la parter. Tot in primul plan al casei se face loc unei debarale si unui hol de acces. In planul al doilea al casei se afla o a doua baie si doua-trei dormitoare. Accesul se face de regula printr-o scara interioara laterala, pentru usurinta constructiei, fiind evitate solutiile complicate cu scara interioara din living.

Citeste si: Casa mica este casa viitorului

modele de case clasice (5)Aceste modele de case clasice nu sunt nici pe departe bijuterii de arhitectura, dar sunt practice, simple si functionale. Casele nu exceleaza la capitolul personalitate si individualitate, dar acestea pot fi dobandite pentru modul in care este decorata si realizata efectiv fatada casei.

O veranda, ferestre mari, acoperisul in mai multe ape si o intrare cu stil pot da farmec si individualitate acestor modele de case clasice. Trebuie spus ca fiecare din aceste detalii implica anumite tehnici in constructia casei. Ferestrele mari, de exemplu, impun o structura de rezistenta buna si realizata profesionist, dupa cum o veranda sau un cerdac sau un simplu balcon exterior necesita detalii in planul de constructie pe care nu este bine sa le lasi pe mana unei echipe de constructori, indiferent cat este aceasta de buna si experimentata.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Avantajele acestor modele de case clasice sunt certe. Sunt simplu de ridicat, nu pot sa apara probleme legate de ridicarea constructiei in sine, nu exista surprize si nici situatii neprevazute atata vreme cat se respecta in mod corect strategia de constructie, iar materialele sunt in limitele de calitate necesare.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net / hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply