Masa de Paști – decor în stil romantic

0

masa de Paști

Masa de Paști este un eveniment important, căci reunește în jurul ei familia și prietenii. Pregăteşte-te pentru el aşa cum se cuvine! Noi îți prezentăm câteva idei frumoase din care să te inspiri.

Masa de Paști în stil romantic

Un stil feminin, cochet, stilul romantic se regăseşte din ce în ce mai mult şi în casele românilor, de la varianta provensală sau shabby chic până la cea cottage. Pentru a realiza un astfel de decor în ziua de Paşti, trebuie să ai un mobilier cu formă barocă, în nuanţe de alb, gălbui sau lemn natur, veselă din porţelan de bună calitate, decorată cu motive florale sau zoomorfe, cu preţioase dantelării, pahare din cristal gravate, textile cu broderii delicate sau dantelării evidente. Interesante sunt aici asocierile dintre seturile diverse ale veselei sau accesoriilor.

Citește și Masa de Paști – decor în stil etno

Masa de Paști

La masa de Paști e binevenită combinarea a două sau trei tipuri de veselă din aceeaşi gamă cromatică. Spre exemplu, platoul de prăjituri e cu buline, iar farfuriile sunt cu flori şi fluturi, toate în culori dulci, luminoase şi savuroase. Vopseşte ouăle în culori delicate ce se regăsesc în restul ambientului. Ele nu vor face notă discordantă, ci se vor integra în atmosfera dulce şi rafinată a decorului.

Masa de Paști

Aşază dulciurile pe un platou supraetajat, vor încăpea mai multe. Brioşe de la Stephany’s, www.stephanys.ro; macarons de la Madame Lucie, www.madamelucie.ro.

Masa de Paști

Prinde tacâmurile cu câteva fire delicate de flori pentru a le asorta cu imprimeul farfuriei. Set de 6 furculiţe cu paletă pentru tort, 170 lei. Platou pentru tort, 220 lei; sfeşnic, 478 lei; sosieră şi farfurioară, 145 lei; set 6 furculiţe cu paletă pentru tort, 170 lei; set de masă format din 6 farfurii plate, 460 lei; faţă de masă din dantelă, 200 lei; sfeşnic înalt din lemn, 140 lei. Toate de la British Gallery, www.britishgallery.ro.

Citește și Masa de Paști – decor în stil minimalist

Articol publicat în revista Casa și grădina * Producţie: Mihaela Radu și Alina Borcea * Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply