Masa de Paști – decor în stil etno

0

Masa de Paști

Masa de Paști este un eveniment important în zilele de primăvară, căci reunește în jurul ei familia și prietenii. Pregăteşte-te pentru el aşa cum se cuvine! Noi îți prezentăm câteva idei frumoase din care să te inspiri.

Masa de Paști în stil etno

Multora dintre noi, atunci când se gândesc la sărbători, le vine în minte o masă festivă cu bucate tradiţionale, grele, dar savuroase. Pentru un astfel de festin, cadrul ideal e decorat cu motive ornamentale tradiţionale, cu ouă încondeiate, carafe şi blide decorate manual, mobilier rustic din lemn cu laviţe şi covoare ţesute în casă. Până aici totul pare perfect pentru adepţii stilului, dar mai mult poate deveni prea încărcat, apăsător sau de prost gust.

Citește și Masa de Paști – decor în stil minimalist

Masa de Paști

Pentru a nu cădea în acea extremă de nedorit, uită de roţile de car atârnate de perete, pavajele din piatră de râu lăcuite sau de buştenii contorsionaţi din care atârnă ghivece cu muşcate, elemente care alcatuiesc de obicei decorul în care se așterne masa de Paști tradițională. Rezumă-te la strictul necesar. Când vorbeşti de stilul etno spui stil simplu ţărănesc, cu elemente naturale şi motive arhaice, frumoase.

Masa de Paști

Farfuriile tradiţionale sunt realizate din lut smălţuit şi conţin motive ornamentale specifice. Aici este reprezentat „pomul vieţii”, simbol al renaşterii şi continuităţii. Ouăle încondeiate sunt doar decorative şi au devenit un simbol popular autentic al culturii noastre, fiind remarcate şi îndrăgite în întreaga lume.

Vesela, tacâmurile, mobilierul şi ţesăturile sunt realizate din materiale brute naturale, precum lutul, lemnul, inul, cânepa sau lâna, dând trăinicie şi autenticitate stilului.

Masa de Paști

Decorul a fost realizat în restaurantul „Lacrimi şi sfinţi” din Bucureşti, local amenajat de designerul Corvin Cristian. S-a completat cu: traistă, 55 lei; şervet, 52 lei; carafă, 35 lei; farfurii, 12 lei bucata; lingură de lemn, 35 lei; ouă încondeiate, 9/11/17 lei bucata, toate de la Muzeul Țăranului Român.

Citește și Masa de Paști – decor în stil romantic

Articol publicat în revista Casa și grădina * Producţie: Mihaela Radu și Alina Borcea * Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply