Masa de Paști – decor în stil minimalist

0

Masa de Paști

Masa de Paști este un eveniment important în zilele de primăvară, căci reunește în jurul ei familia și prietenii. Pregăteşte-te pentru el aşa cum se cuvine! Noi îți prezentăm câteva idei frumoase din care să te inspiri.

Masa de Paști în stil minimalist

Decorurile moderne, minimale sunt în uşoară contradicţie cu mesele festive, astfel încât îţi propunem un decor pentru o masă în doi. Dacă ai mulţi invitaţi şi o masă mai mare, poți respecta însă aceleaşi principii. Mobilierul trebuie să fie foarte simplu, modern şi practic, fără imprimeuri sau dantelării din metal sau inserții MDF, farfuriile folosite trebuie să fie simple, uni, tacâmurile din inox cu o linie fluidă. Noi am ales un set de veselă negru şi unul alb, care creează un contrast frumos prin suprapunere.

Citește și Masa de Paști – decor în stil romantic 

Masa de Paști

Pe masa de Paști nu trebuie să existe nimic inutil care să încarce. E de preferat o imagine mai austeră: farfurii, tacâmuri, pahare simple, un aranjament floral modern şi simbolicul platou cu ouă vopsite, fără faţă de masă, cu o eventuală traversă foarte discretă, asortată cu farfuriile sau cu masa.

Masa de Paști

Stilul minimalist poate fi asociat cu un meniu minimal, un aperitiv simbolic (cantitativ), accesorii la minima rezistenţă, strictul necesar, dar toate elementele aşezate impecabil.

Pentru a da o notă personală decorului, aşază ouăle pe un platou tapetat cu muşchi de copac, iar ca ornament foloseşte un mănunchi de ciuperci.

Masa de Paști

Pentru că masa trebuie să fie foarte liberă, cele necesare în timpul mesei pot fi aşezate pe un alt corp de mobilier sau, de ce nu, pe pervazul ferestrei.

Masă Aspa Table Square, 660 euro; corp de iluminat din gama Caravaggio design Celiliei Manz, 650 euro; scaune One Nordic, toate de la Maison 13, www.coolavenue.ro; farfurii de la Luminarc, 260 lei setul de 24 de piese.

Citește și Masa de Paști – decor în stil etno 

Articol publicat în revista Casa și grădina * Producţie: Mihaela Radu și Alina Borcea * Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply