Lumineaza camera intunecoasa! E simplu

0

Nu toate incaperile sunt la fel de luminoase, asa ca este necesar sa stii cum luminezi o camera intunecoasa. O camera lipsita de lumina este o camera inconfortabila, este o camera care nu inspira, o camera cenusie. Exista solutii pentru a lumina o camera intunecoasa, altele decat sa largesti ferestrele si sa folosesti energie electrica.

Cum luminezi o camera intunecoasa (2)

Avem cateva sfaturi usor de pus in practica care vor lumina o camera intunecoasa.

Citeste si: Efectele si rolul luminii in casa

Pereti solari. Aceasta este cea mai buna cale prin care poti sa luminezi o camera intunecoasa. Solutia sta in culoarea aleasa pentru zugraveala peretilor. Cele mai bune alegeri sunt culorile solare: portocaliu pal, galben stralucitor sau alb luminos. Toate aduc lumina in camera. Alege pentru o camera intunecoasa, mobile in contrast cu peretii luminosi, astfel incat contrastul sa echilibreze decorul. Petele de culoare in aceleasi nuante solare sunt necesare.

Citeste si: 3 bucatarii mici, frumoase si practice

Oglinzi supradimensionate. Se stie ca o oglinda lumineaza o camera, dar daca ai o camera intunecoasa solutia ideala este sa alegi oglinzi mari, chiar supradimensionate. Acestea trebuie pozitionate fata in fata cu fereastra sau pe un perete lateral cu fereastra, astfel incat sa reflecte lumina si, implicit, sa o amplifice.

In cazul in care camera este foarte intunecoasa singura solutie eficiente o reprezinta corpurile de iluminat. Lumina centrala dintr-o camera ramane cea mai buna solutie, dar aceasta poate fi “ajutata” de spoturi de lumina care sa puna in valoare si colturile incaperii.

Citeste si: Perdea din panglicute

O solutie foarte buna prin care luminezi o camera intunecoasa este aceea de a adauga stralucire. Trucul este bun in toate camerele, dar variaza cantitatea. Intr-o camera de zi poti sa folosesti perne de decor imbracte in materiale sclipitoare. In dormitor poti sa pui pe pat o cuvertura stralucitoare. Un truc bun, dar care se preteaza bine in dormitor si holuri este acela de a adauga piatra stralucitoare in vopseaua pentru pereti. O sa iasa o zugraveala cu sclipici, dar din dozarea inteligenta a cantitatii poti sa transformi o camera intunecoasa in una ceva mai luminoasa.

Intr-o camera de zi intunecoasa poti sa renunti la perdele. O folie care matizeaza geamul poate sa fie suficienta pentru a avea intimitate. Pentru un dormitor intunecos poti renunta complet la draperii pe care le inlocuiesti cu perdele albe, fara model, din tesaturi foarte fine. Solutia este buna si pentru living.

Citeste si: Dormitor inundat de lumina

O camera intunecoasa care se afla la mansarda are ca solutie un luminator in tavan si ferestre pentru mansarda. Aceasta metoda este foarte buna, desi implica costuri. Dar, in timp, cheltuiala se amortizeaza prin economia facuta la energie electrica.

Sursa foto: pixabay

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply