Lisianthus, trandafirul fara spini

0

Lisianthus este una din cele mai frumoase flori. Seamănă bine cu un trandafir, dar culorile ei sunt cu totul speciale. Cultivată mai ales pentru flori tăiate, Lisianthus fiind extrem de rezistentă în vază, unde poate sta frumoasă și proaspăta, pana la trei săptămâni, dar și pentru buchete de o excepțională frumusețe (miresele o adoră și este una dintre cele mai frumoase alegeri pentru buchet), floarea de Lisianthus este foarte greu de cultivat, fiind aproape imposibă creșterea ei în afara serelor.

Lisianthus

Lisianthus poate crește în ghivece, dar satisfacții de pe urma ei vor avea doar grădinarii pricepuți și cei cu multă răbdare.

Lisianthus este o minunată plantă ornamentală cu flori frumoase și bogate, asemănătoare trandafirului, dar cu o varietate de culori cu totul specială de la albastru, roz și alb, până la mov și combinații între alb și alte culori.

Citește și: Flori de gălbenele în grădină

În grădină are șanse doar în zonele calde și este ideal să foloșești numai răsaduri pe care să le plantezi într-un loc însorit, care să primească lumina directă a soarelui mai mult de opt ore pe zi. Planta are nevoie de un sol umed, bine afânat cu Ph neutru, detaliu esențial pentru dezvoltarea plantei, fie că este în ghiveci, seră sau grădină. Lisianthus este o plantă care trebuie fertilizata la fiecare șase săptămâni.

Citeste si: Flori de Myosotis. Sfaturi si detalii

În ghiveci Lisianthus are nevoie de ap[ în permanență și este indicat să pui ghiveciul într-un vas mare cu apa, iar la baza ghiveciului să așezi un rând de pietre pentru a permite drenarea apei.

Citeste si: Flori de vara

Lisianthus înflorește din luna iulie și ține chiar până în octombrie. Plantele de ghiveci, care stau în casă, pot înflori aproape tot timpul anului, dacă după fiecare serie de flori vei tăia tijele, pentru a permite regenerarea și înflorirea altor lăstari. Un alt factor important pentru Lisianthus este temperatură. Această plantă trebuie cultivată la o temperatură de 20-24 de grade Celsius, orice alte diferențe fiind fatale pentru plantă. Dar toate aceste dificultăți păles în fața frumuseții florii.

Citeste si: Uleiurile vegetale, surse de sanatate

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply