Florile verii – sfaturi de semănare și îngrijire

0

Florile verii: garofițe, gălbenele, crăițe, lobelii, petunii, verbine și lantana… Știu că vremea de afară nu te poartă cu gândul la vara multicoloră și parfumată a florilor, dar află că acum este momentul optim pentru a le semăna.

1. Ce pământ alegi pentru semințe?
Pentru ca succesul răsăririi florilor să fie garantat, îți recomand să folosești un pământ care să se mențină reavăn un timp mai îndelungat, dar totodată să permită scurgerea rapidă a excesului de apă. Pentru un drenaj mai bun, încearcă să amesteci pământul cu puțin nisip.

Citește și Pământul de flori – 5 sfaturi utile

2. Cât de adânc se seamănă florile verii?
Este bine ca patul germinativ să fie format din pământ cernut pentru a fi ușor de penetrat de rădăcini, iar stratul de pământ pe care îl vei aplica deasupra semințelor trebuie să fie extrem de redus. Grosimea stratului se apreciază la de două ori și jumătate dimensiunea semințelor.

3. Cum răspândești semințele?
Ai mare grijă cum distribui semințele mici pentru a evita o aglomerare nedorită. Un truc adesea folosit este amestecarea semințelor cu nisip fin.

Citește și Semințe de legume – un scurt ghid

4. Cum uzi răsadnițele?
Udarea semințelor se realizează doar prin pulverizare fină cu apă călduță, pentru a nu deranja patul germinativ. În cazul semințelor prea fine, absorbția apei se face din farfurioara ghiveciului/tăvița răsadniței.

5. Cum menții umiditatea?
Ghivecele însămânțate cu florile verii trebuie acoperite cu clopote transparente. Acest sistem va asigura o umiditate constantă în stratul superficial care cuprinde semințele și le va ajuta să încolțească.

Citeste si: Flori care te vindeca

Articol apărut în revista Casa şi grădina
Producție: Carli Marian
Foto: Fotolia/© dambuster

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply