Semințe de legume – un scurt ghid

0

semințe de legume

Semințe de legume – pentru a putea culege legume din propria grădină sau chiar direct din ghivece, trebuie să începi cu începutul. Mai precis, cu semințele. Ce cumperi și de unde? Cum și când? Iată câteva întrebări la care noi îți vom răspunde cu patru sfaturi indispensabile.

Rezolvă rapid
1. Vrei să cumperi semințe de legume, însă nu ai timpul necesar pentru a te deplasa la magazin? Soluția – comandă din cataloage sau on-line. Scutești timp și energie, beneficiind de garanția unui produs de calitate, întrucât vei primi la livrare și un certificat autorizat care va atesta acest aspect.

Citește și Prima gradina de legume. Cateva sfaturi

Cumpără din magazin
2. Dacă te-ai decis să cumperi semințe de legume direct din magazin, atunci trebuie să ai în vedere următorii indicatori: integritatea ambalajului, informații referitoare la caracteristicile soiului, autenticitatea și puritatea semințelor, perioada de germinare, temperatura optimă, distanțe de plantare și greutatea netă a plicului.

Vezi cum poți avea Legume in ghiveci

Specii de legume recomandate
3. Vrei să obții chiar tu răsadurile? Atunci trebuie să știi că poți începe să semeni în răsadnițe încă din ianuarie, în interior. Pentru a nu pierde timpul cu cercetarea, sugerăm o listă cu legume cu care poți iniția la sfârșitul iernii culturi timpurii: morcov, pătrunjel, ridichi, salată, ardei, mazăre, spanac și mărar. Dacă ai o grădină mică sau stai la bloc, alege specii care nu ocupă mult spațiu, precum roșiile cerry, fasolea, ardeii.

Mai multe despre Parcela ta cu legume

Cum depozitezi semințe de legume
4. Dacă ai cumpărat deja plicuri cu semințe de legume și nu ai timp sau spațiu să le semeni acum, va trebui să le depozitezi. Păstrează ambalajul intact, iar dacă ai cumpărat semințe vărsate, pune-le într-o pungă de hârtie bine închisă. Un loc ideal pentru păstrare ar putea fi chiar cămara ta sau orice alt loc întunecos, răcoros, cu un nivel scăzut de umiditate, precum debaraua, un dulap pe hol, pe balcon sau un raft în beci.

Află Cum vă puteți abona la revista Casa și grădina

Articol apărut în revista Casa și grădina
Text: Marian Carli
Foto: Fotolia/ aboikis

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply