Flori de Myosotis. Sfaturi si detalii

0

Nu mă uita sau flori de Myosotis sunt o imensă bucurie pentru orice grădină. Genul cuprinde specii anuale și bianuale, perfect adaptate pentru zonele temperate.  Toate soiurile flori de Myosotis sunt plante erbacee cu creștere în formă de tufe mici, compacte, presărate cu flori gingașe, delicate, dese şi albastre. Aceste flori de Myosotis sunt minunate plante ornamentale în grădini. Planta înfloreşte primăvara şi revine cu flori toamna, daca vara a fost blândă.

flori de Myosotis - Copy

Citeste si: Flori care se planteaza toamna

Soiurile de flori de Myosotis preferă semiumbra şi un sol bogat și afânat. Planta are nevoeie de apă multă, dar care să nu băltească. Unele soiuri de flori de Myosotis iubesc soarele şi terenurile nisipoase și sărace în nutrienți, dar mereu are nevoie de un sol care să dreneze foarte bine apa.

Planta de Myosotis are înflorire timpurie (aprilie-mai), şi este ideal dacă este plantată împreună cu bumbişorii şi panseluţe care toate împreuna au o anume simbioză care le stimulează înflorirea şi le creşte rezistenţa.

Există flori de Myosotis care înfloresc în cursul verii.

De cele mai multe roi formează tufe care nu depăşesc 20-25 centimetri. Când se află în faza de boboc, florile sunt de culoare roz-liliachie, devenind albastre numai după completa lor înflorire. Se cunosc şi soiuri cu flori de Myosotis de culoare albă sau roz.

Citeste si: Plante perene de gradina. Flori cu viata lunga

Înmulţirea se face prin răsaduri, într-un mod asemănător cu cel practicat în cazul bumbişorilor, numai că semănatul se face mai devreme (iunie-iulie), iar la plantarea în grădină se folosesc distanţe ceva mai mici, 10-15 cm. Nu-mă-uita înfloreşte frumos mai ales în zone răcoroase, pe soluri suficient de umede şi îngrăşate. Pe terenurile prea grele şi cu exces de umiditate, plantele pot degera peste iarnă. Înmulţirea se poate face şi prin seminţe, care trebuie semanate în grupuri la distanţă, la mică adâncime, în sol bine amestecat cu nisip sau măcinătură de calcar, niciodată mai târziu de finele lunii octombrie.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply