Flori care se planteaza toamna

0

flori care se plantează toamna (4)Toamna este cea mai bună perioadă a anului pentru a pregati grădina pentru anul următor. Află care sunt aceste flori care se plantează toamna şi care sunt regulile de plantare pentru acestea.

Citeste si: Flori de toamna pentru gradina. Trei propuneri.

Lunile octombrie şi noiembrie sunt perioada optimă pentru a planta lalele, narcise și zambile, dar şi lăcrămioare sau plante bianuale, din categoria cărora fac parte panseluțele, care înfloresc în martie-aprilie-mai şi apoi, din nou toamnă târziu, garoafa turcească, care plantată toamna, înfloreşte în a două parte a primăverii, părăluță cu florile ca niște crizanteme în miniatură, care înfloreşte bogat primăvara şi toamna, precum şi micșunica şi clopoțelul. Începând din octombrie poți plantă și trandafiri.

flori care se plantează toamna (3)Toate florile cu bulb se pot planta toamna.

Bulbii ce trebuie puşi în pământ toamna pot fi cumpăraţi sau obţinuţi din producţie proprie. Bulbii au fost scoşi din pământ în lunile iunie-iulie, au fost scuturaţi de pământ şi depozitaţi în loc întunecat şi răcoros. În octombrie, înainte de plantare, trebuie eliminate părţile stricate sau uscate. De preferat este să foloşeşti flori care se plantează toamna cu bulbul sănătos, fără zgârieturi, tăieturi sau zone moi. Bulbi imaturi pot fi plantaţi fără probleme şi ei, dar aceştia vor face flori abia anul următor.

Citeste si: Plante perene de gradina. Flori cu viata lunga

flori care se plantează toamna (5)Printre florile care se plantează toamna nu trebuie uitaţi crinii, care pentru a înflori frumos au nevoie de un compost special.

Fa un şanţ mic de 10-15 cm. Pune la baza lui un strat de nisip fin de un centimetru, cel mult doi, apoi adăugă un strat de 4-5 centimetri de compost din humus mărunţit, frunze putrezite şi nisip fin, în care înfigi bulbii de crin. Patul se acopera, pământul de apasă uşor şi se udă din abundenţă.

Lalelele, care şi ele fac parte din categoria florilor care se plantează toamna necesită sol uşor drenabil. Adâncimea gropii de plantare trebuie să fie de trei-patru ori mai mare decât lungimea bulbului, iar substratul trebuie să fie unul nisipos şi uşor, pentru a drena apa de ploaie din perioada rece.

Citeste si: Decorarea casei cu ajutorul plantelor

Narcisele nu sunt pretenţioase. Aceste flori care se plantează toamna au bulbii mari, astfel că trebuie aşezaţi într-o groapă de aproximativ 15 centimetri adâncime şi udaţi de două-trei ori după plantare.

Citeste si: Flori de toamna care rezista la frig

Toate aceste flori care se plantează toamna sunt destul de puţin pretenţioase. Este însă foarte impornat să ţii cont de vreme pentru că plantarea acestor flori trebuie făcută cu cel puţin 20-30 de zile înainte de primul îngheţ, pentru ca bulbii să se poată înrădăcina bine. Dacă gerurile sunt mari suprafaţa plantată trebuie acoperiţă cu frunze uscate, pentru a proteja bulbii de îngheţ. Bulbii trebuie udaţi o dată de două ori, dar numai dacă toamna este foarte caldă şi secetoasă, iar dacă  plantarea se face pe sol umed, udarea nu mai este necesară. Nu uita sa respecti pofta de soare a acestor flori care se plantează toamna şi să le găsesti exact locul în care să se simtă bine: luminat, loc semiumbrit sau umbros.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply