Decorarea casei cu ajutorul plantelor

0

Imaginează-ți o cameră goală și nelocuită de ani întregi. Poți tăia liniștea cu un cuțit. După care cineva pune o vază cu levănțică pe pervazul ferestrei, iar acel spațiu prinde viață. Adepții filozofiei chineze antice Feng Shui spun că acea levănțică este mai mult decât un ornament pentru fereastră. Conform acestui obicei vechi, decorarea casei cu ajutorul plantelor va crea un echilbru de energie, și va genera un simț al armoniei în fiecare cameră.

decorarea casei cu ajutorul plantelor

Plantele reprezintă lemnul, unul dintre cele cinci elemente care conțin energie sau forță vitală, celelalte fiind aerul, apa, pământul și metalul. În interiorul unei case, feng shui-ul se rezumă la aranjarea obiectelor, inclusiv plantele, pentru a obține cel mai bun echilibru de energie, sau „ Chi”. Calitatea „Chi-ului” depinde de echilibrul dintre energiile Yin și Yang. Yang vizează masculinul, energia creativă-o forță vitală mai activă. Omologul feminin al lui Yang, Yin, reprezintă pasivul, calmul și energia reflexivă.

În majoritatea dormitoarelor, retrasul Yin este mai puternic decât energia vibrantă a Yang-ului. În pofida faptului că toate plantele aduc energie, cele cu frunze delicate- de exemplu, feriga– conțin mai multă energie Yin și va ajuta la așezarea liniștii în cameră. Coșurile agățate generează armonie, ridicând și punând în circulație energia plantelor. Un coș agățat de fereastra dormitorului, sau o vază decorativă cu ierburi fragile precum levănțica, pusă pe pervaz, pot atrage energia calmă din exterior încăperii.

Chi-ul Bucătăriei

Fiind centrul activităților în cele mai multe case, bucătăria nu prea are nevoie de ceea ce adepții feng shui-ului numesc plante producătoare de energie. Dar în cazul unei bucătării neinspirate, se recomandă plantele cu frunze late și groase, acestea radiând energie Yang. Încearcă plante cu frunze mai mari ca busuiocul, măcrișul sau salvia. Fiind dependente de soare, plantele trebuie expuse luminii artificiale sau cu fața spre sud pentru a crește.

O Sufragerie Aflată În Echilibru

De la distracție până la citit în liniște, sufrageria are nevoie de cel mai bun echilibru dintre calm și activ. O fântână mică înconjurată de un aranjament de plante cu frunze late și fragile va genera o energie echilibrată, sau Chi. Conform credinței feng shui, apa hrănește lemnul, și se hrănește cu energia unei plante alăturate. Colțurile, locuri în care se spune că energia stagnează, sunt perfecte pentru fântâna cu aranjament floral din sufrageria ta.

Ești sceptic în privința feng shuiul-ui? Încearcă să pui un cactus pe noptieră, și să nu te miri dacă vei avea un somn agitat. Comform feng shui-ului, cactușii cu țepi emană energie negativă și ghinion. Înlocuiește cactusul cu feriga, și întâmpină-ți visele plăcute.

Sursa: styleathome.com

Sursa foto: alexandre zveiger – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply