Invelitori cu aspect clasic/traditional

0

Invelitori cu aspect clasic/traditional – Oricât de mult ai fi atras de stilul modern la construirea casei tale, nu uita că aceasta trebuie să se integreze organic în țesutul urban din jur. O clădire „cubistă“, cu multă sticlă și metal, construită în imediata vecinătate a caselor tradiționale, acoperite cu învelitori din țigle ceramice, ar fi o prezență stridentă.

invelitori cu aspect clasic/traditional
Disponibilă în cele mai populare culori, țigla ceramică Reviva are un format tradițional, ce evocă atmosfera burgurilor. Prin concept și mod de realizare, îmbină tradiția cu tehnologia modernă și conferă un aspect înnoit chiar și celor mai vechi clădiri. L 42 x 33,2 cm. Foto: Bramac

Șarmul burgurilor sau al locurilor pline de personalitate, cu un tablou unitar al acoperișurilor tradiționale, ar fi drastic perturbat. În asemenea locuri, învelitorile cu aspect clasic/tradițional, cu plăci din ceramică arsă, se potrivesc cel mai bine cu stilul local. La fel de bine, în multe situații poți alege și țigle din beton sau chiar metalice (categoria retro). Cel mai des folosite sunt însă învelitorile ceramice, vechi de când lumea, ecologice, permeabile la vapori, foarte durabile (în condiții normale rezistă și peste 100 de ani, fără a le mai pune la socoteală pe cele păstrate parțial de secole întregi).

invelitori cu aspect clasic/traditional
Țigla ceramică este des întâlnită la acoperișurile tradiționale. Modelul Bavaria este rezistent, permeabil la circulația vaporilor. 
L 44,5 x l 29,2 cm. Foto: Siceram

Citește și Tigla pentru acoperis. Ce si de ce alegi.

Învelitorile ceramice sunt disponibile sub formă de plăci plate, ondulate (olane) sau solzi cu diferite forme, pentru a se adapta perfect stilului zonei. Sunt prima alegere pentru o clădire veche; pentru o montare impecabilă, verifică totodată și cît de robustă este șarpanta acoperișului. Pentru o clădire nouă ai la dispoziție și alte tipuri de învelitori cu aspect apropiat, realizate din alte materiale.

Citește și Cine a inventat tigla.

invelitori cu aspect clasic/traditional
Ideale pentru clădiri cu prestanță – sistemele de acoperiș Prestige Compact (Linia Metalica) includ straturi de cupru sau zinc-titan cu finisaje variate (Gold, Bronze, Antique etc.)

L 100 x l 34 cm. Foto: Tegola

Producătorii au creat produse din tablă care imită, prin format și culoare, plăcile ceramice și care sunt mult mai ușoare și mai comod de montat (durată de fixare mai redusă). Numeroase modele din tablă profilată sunt inspirate de stilurile tradiționale cunoscute: european medieval (cu profiluri plate, solzi), mediteraneean (profiluri ondulate), rustic (chiar și modele ce imită șindrila). Tabla fălțuită (uneori chiar și cea profilată) este un material de bază la renovarea acoperișurilor de pe clădirile urbane monumentale, unde șarpantele sunt mai fragile, iar formele sunt deseori complicate.

Citește și Cateva detalii despre acoperisul de stuf.

invelitori cu aspect clasic/traditional
Panourile de acoperiș din tablă fălțuită cu îmbinare click sunt potrivite pentru acoperișuri tradiționale, clădiri monumentale, configurații atipice. Retro Panel este o învelitoare flexibilă, des utilizată la clădirile vechi centrale, unde legislația nu permite utilizarea țiglei metalice, iar structura de rezistență nu suportă greutatea țiglei clasice. Foto: Bilka

Alege invelitori cu aspect clasic/traditional pentru a menține intact șarmul acoperișului de pe casa ta!

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 7/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply