Tigla pentru acoperis. Ce si de ce alegi

0

Tigla pentru acoperis este materialul cel mai des folosit pentru acoperis, desi nu este nici pe departe singura solutie. Tigla insa indeplineste toate conditiile pe care impune un acoperis solid, rezistent si cu aspect placut. Acoperisul casei este esential pentru calitatea si soliditatea intregii case. Acoperisul si structura care il acopera, in cazul discutiei de fata, tigla, este cea care protejeaza de frig, caldura, ploi, ninsori si incendii. In plus echilibrul pe care il aduce acoperisul, prin greutatea sa determina cresterea rezistentei casei. Dintre toate tipurile de invelitoare pentru locuinta tigla se califica ca fiind o optiune ideala.

Tigla pentru acoperis

Tigla pentru acoperis. Tipuri de tigla

Exista trei categorii mari de tigla pentru acoperis: tigla metalica, tigla ceramica si tigla din beton. Fiecare in parte are aventaje si dezavantaje si este solutia optima in functie de multa alte detalii legate de tipul casei si al acoperisrului, costuri, functiile pe care trebuie sa le indeplineasca acoperisul si inca multe altele.

Citeste si: Proiect de acoperis pentru mansarda

Tigla pentru acoperis ceramica este considerata solutia traditionala, fiind fabricata in prezent in numeroase modele si culori. Tigla ceramica indeplineste practic toate functiile fiind foarte rezistenta in timp (pana la 100 de ani), eleganta, bun izolator termic, dar la un nivele mediu. Este destul de grea, dar se monteaza usor si este convenabila in ceea ce priveste pretul. Tigla ceramica este considerata solutia cea mai eleganta pentru casa, are o durabilitate medie si este solutia care confera un aspect traditional.
Despre tigla ceramica se mai poate spune ca este foarte apreciata pentru calitatile sale izolante. Tigla ceramica nu se deterioreaza la temperaturi extreme si nu se sparge la expunerea indelungata la soare. Tigla ceramica este un bun izolator fonic, nu are emisii poluante, este permeabila vaporii de apa permitand o buna aerisire naturala a podului.

Citeste si: Idei de acoperisuri case. Acoperisul potrivit

Tigla pentru acoperis metalica este cea mai moderna solutie fiind preferata pentru casele moderne. Tigla pentru acoperis metalica este multifunctionala  si din foarte multe puncte de vedere este solutia ideala. Tigla metalica este rezistenta, flexibila, are diverse nuante, grosimi si dimenisiuni si este adaptabila la toate tipurile de acoperis, indiferent de panta lor. Una din calitatile speciale pe care le are tigla din metal este flexibilitatea, rezistenta foarte buna (este garantata 50 de ani), are o greutate redusa si se monteaza usor. Tigla metalica se monteaza direct pe sipci si se bat in cuie la distanta corespunzatoare unele de altele. Dimensiunile mari ale panourilor de tigla metalica permit obtinerea unor invelitori etanse, usor de montat. Este fabricata din otel zincat la cald si protejata pe ambele fete impotriva coroziunii cu un sistem multistrat care ajuta si la mentinerea in timp a culorii.

Tigla pentru acoperis - Copy (2)Tigla pentru acoperis din beton este un alt tip de tigla pentru casa care este extrem de popular. Are un aspect placut, are o durata mare de viata, intre 80 si 100 de ani, este rezistenta la acizi si temperaturi extreme, este impermeabila. Tigla pentru acoperis din beton este facuta din materiale naturale (pietris, nisip si apa), are greutate si rezistenta mecanica mare. tigla din beton este permeabila la aer, permite o buna ventilatie si nu-si modifica aspectul exterior niciodata.

Citeste si: Idei de amenajari pentru mansarde

Cand alegi tigla pentru acoperis trebuie tinut cont de cateva amanunte. Costurile si bugetul disponibil este un element esentiale pentru in functie de materiale acestea pot varia mult. ia in calcul greutatea totala a acoperisului in funtie de tipul de tigla folosit si apreciaza cu ajutorul unui specialist daca aceasta este benefica pentru casa sau daca reprezinta o supra sarcina, in conditiile in care tigla din ceramica si cea din beton sunt mult mai grele decat cea din tabla. Un alt element care trebuie luat in calcul sunt conditiile meteo ale zonei. Practic toate tipurile de tigle pentru acoperis fac fata cu succes la orice situatii, dar exista diferente care pot afecta durata de viata, iar acestea sunt detalii care trebuie luate in calcul cand alegi solutia optima pentru casa ta.

Sursa foto: @photo_5000/fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply