Idei de acoperisuri case. Acoperisul potrivit

0

Trecem in revista cateva idei de acoperisuri case ca sa-ti poti alege acoperisul potrivit pentru casa pe care o ridici sau pentru casa din vis. Lista cu idei de acoperisuri case este necesara in conditiile in care casa perfecta este casa care are un acoperis construit bine. Daca acoperisul permite scurgeri, atunci poate distruge pana si cele mai frumoase case.

Idei de acoperisuri case (2)

Citeste si: Panourile sandwich. Avantaje si dezavantaje

Pentru a alege, ai nevoie de idei de acoperisuri case si de cateva principii pe care trebuie sa le respecti. Cand alegi acoperisul unei case trebuie sa tii cont de de conditiile meteorologice din zona in care este construita casa, de materialele care alcatuiesc acoperisul, standardele si conditiile locale de constructie, tendinte si, nu in ultimul rand, alegerile personale unde poti alege detalii referitoare la aspect, valoare, finisare, culoare, forma.

Idei de acoperisuri case si materialele cele mai des folosite

Sindrilele din asfalt sunt cele mai utilizate, deoarece asfaltul este economic si usor de instalat. Sindrilele din asfalt pot dura pana la 15-30 de ani.

Sindrilele din lemn sunt usoare, realizate cu unelte simple si pot fi instalate fara dificultate. Ofera un aspect natural si are o durata de viata de 30-50 de ani. Durata lunga de viata are dezavantajul unui pret ridicat si necesitatea de ignifuge decat daca le tratati.

Acoperisurile din metal au diferite culori si stiluri, sunt robuste si pot dura pana la 50 de ani. Nu au nevoie de o multime de reparatii de-a lungul timpului, insa sunt scumpe si greu de instalat.

Placile de acoperis sunt destinate pentru vremea ploioasa si sunt confectionate din materiale accesibile local, cum ar fi lutul si ardezia.  Materialele contemporane din beton si plastic sunt de asemenea folosite, iar dalele de argila au un finisaj rezistent la apa.

Ardezia este in principal adecvata ca material de acoperis, are un indice de absorbtie foarte scazut (mai putin de 4%), este foarte rezistenta la inghet si crapaturi cauzate de inghet si are o durata de viata mai lunga.

Citeste si: Totul despre construirea unui garaj

Stiluri si idei de acoperisuri case

Panta acoperisului, unghiul dintre planul acoperisului si planul orizontal sunt caracteristici determinante pentru aspectul acoperisului si sunt elemente importante in lista cu idei de acoperisuri case, fiind partcularitatile structurii acoperisului si a modalitatilor de protectie impotriva efectelor climaterice.acoperis_gerard_017

Citeste si: Acoperis din sindrila de lemn. Revenirea la traditie

Atunci cand vine vorba despre idei de acoperisuri case trebuie luata in considerare panta, iar acoperisurile pot fi plate (cu panta mica, sub de 5 grade), cu panta mica (sub 15 grade), medie (cu panta intre 15 si 45 de grade) si abrubte, atunci cand panta este mai mare de 45 de grade. Acoperisurile cu panta medie si cu panta abrupta se mai numesc si acoperisuri inalte. Acestea prezinta de obicei doua straturi, intre ele fiind unul de aer, care asigura si o buna izolare termica (caracteristici foarte bune de izolare).

Citeste si: Acoperisul verde poate reduce costurile la intretinere

Trebuie luata in calcul pe lista cu prioritati si idei de acoperisuri case impermeabilizarea acoperisurilor plate, precum si masurile de protectie ignifuge, pentru materialele combustibile

Sursa foto: acoperisuricase.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply