Decoratiuni interioare cu dungi. Cand le folosesti si cum

Decoratiuni interioare cu dungi. Cand le folosesti si cum

Vorbim cu amănunte și detalii despre amenajări interioare cu dungi și despre când și cum pot să fie folosite aceste detalii de decor interior și care sunt efectele pe care le produc în casă. Despre decorațiunile interoare cu dungi poți să spui orice, dar mai puțin faptul că trec neobservate. Decorațiunile interioare cu dungi au darul de a transforma casa într-un loc senzațional fie că folosești linii verticale ori orizontale, fie că este o casă mică sau mare. Interioarele cu dungi nu pot fi trecute cu vederea.

 interioare cu dungi

Citeste si: Armonia vizuala din casa

Decorațiunile interioare cu dungi produc efecte vizuale puternice, chiar și atunci când sunt folosite în combinații extrem de simple de culori și fără alte modele în jur. Fie că sunt folosite pe porțiuni mici din cameră, la anumite elemente de decor, sau pe dimensiuni mari,“ că de exemplu pentru decorarea unui perete, dungile dau greutate și dinamism spațiului. O piesă de mobilier cu dungi, o parte din perete decorată cu dungi sau un covor cu dungi vor focaliza privirile și pot eclipsă celelalte elemente de decor din cameră. De aceea, dungile pot să fie un truc excelent dacă ai locuri pe care vrei să le faci invizibile, dar în egală măsură trebuie folosite cu prudență pentru că pot eclipsa piese valoroase sau dezechilibra decorul general din casă.

 interioare cu dungiDungile au capacitatea de  remodela o încăpere, de a scoate la lumină spațiile ignorate dacă acestea vor primii dungi verticale sau orizontale și să genereze un spațiu nou și inedit.

Citeste si: Tapet floral sau tapet cu dungi?

Nu ezita să combini dungile cu imprimeuri florale. Efectul este spectaculor și romantic. Chiar dacă aparent sunt restrictive dungile in amenajările interioare sunt foarte versatile și chiar dacă lasă impresia că locul lor este exclusiv pe pereți, dungile au puterea de se adapta oricărei suprafețe. Podelele, perdelele, pernele decorative, tapițeria scaunelor, covoarele, așternuturile, lămpile pot avea dungi și totul în jurul lor se va schimba.

Citeste si: Culori inchise pentru casa. O solutie calda

Poziția dungilor este importantă și esențială. Dungile verticale subliniază înălțimea unei camere și sunt folosite mai ales în spații cu tavane joase. Dungile orizontale creează impresia de adâncime și pot fi folosite pentru a mari vizual o cameră de dimensiuni mici. Pentru că efectele menționate să fie maxime, se recomanda folosirea dungilor doar pe anumiți pereți ai camerei.

Efectele vizuale create de modelele cu dungi variază și în funcție de dimensiunea acestora. Dungile subțiri, cu distante mici între ele se potrivesc atunci când vrei să creezi un interior elegant și sobru. Dungile late sunt potrivite decorurilor intime sau sociale: dormitor, cameră de zi, baie, cameră copilului.

Citeste si: Camere zugravite in doua culori

Practic, interioare cu dungi pot fi integrate celor mai diverse stiluri de amenajare, de la minimalist, la eclectic, clasic, retro și așa mai departe. Interioare cu dungi pot să fie amuzante, clasice, îndrăznețe, neconvenționale în funcție de mărimea dungilor și culoarea acestora.

Sursa foto: ©JZhuk©astragal –Fotolia.com

Distribuie articolul pe: