Ierburi decorative in gradina

0

Niște ierburi decorative, cu frunze și spice cu unduiri delicate, arată bine în grădină și îi imprimă acesteia ceva din grația balerinelor. Oferta de ierburi decorative este mare. Alege-le pe cele care au cel mai bun impact în ansamblul plantelor din jur.

Câteva ierburi decorative, de diferite soiuri și mărimi, sunt ca un liant corector, care aduce naturalețe și grație într-o grădină pe care plantele “cu pretenții” o fac să pară oarecum sobră și rigidă. Efectul pe care vrei să îl obții cu ajutorul unor ierburi decorative va fi maxim dacă acestea sunt bine alese și strecurate în locurile și printre plantele cele mai potrivite. Pentru ca aceste ierburi nici să nu se piardă printre plantele din jur, dar nici să nu le domine, ci să formeze împreună cu ele un tot armonios, ține cont de taliile la care ajung la maturitate atât unele, cât și celelalte și de momentul în care le vor atinge. Nu uita că aceste ierburi sunt destul de invazive, se extind ușor în grădină, iar cele foarte înalte și întinse pot sufoca o grădină mică. Ca să nu te dezamăgească, interesează-te și de rezistența la ger a soiurilor perene (mai ales în zonele cu ierni mai aspre), precum și dacă frunzele lor sunt sau nu tăioase.

ierburi decorative Pennisetum
Foto: Flori Lixăndroiu

În septembrie, spicele tufelor de Pennisetum luminate de soarele blând al toamnei capătă luciri de vis. Pentru un impact mai bun, merită să plantezi câteva singure.

Rigiditatea unor flori cu tije drepte este îndulcită de frunzele arcuite ale unor ierburi aflate între ele, alese astfel încât să le depășească puțin. Ierburile îmbracă plăcut zonele cu pavaj și le dau un aer proaspăt. E și mai bine dacă se combină ierburi de talii, nuanțe de verde și forme ale spicelor diferite.

Articol adaptat din revista Casa lux – septembrie 2015

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply