Flori cu siluete zvelte – dau un aer elegant!

0

Dacă vrei să imprimi un aer elegant grădinii tale, alege flori cu siluete zvelte. Plantele cu inflorescențe lungi și colorate, precum și cele veșnic verzi tunse astfel încât să se înalțe mult deasupra celorlalte se remarcă de la prima vedere și scot în evidență grădina care le găzduiește.

flori cu siluete zvelte nemtisor
Foto: Flori Lixăndroiu

Merită să aduci în grădina ta flori cu siluete zvelte, pentru că sunt foarte frumoase, având un impact deosebit. Dacă, de regulă, florile înalte (mai ales plantate neinspirat în centrul grădinii) creează senzația de micșorare a spațiului, cele cu inflorescențe lungi și subțiri lasă privirea să circule și nu încarcă peisajul. Prezența acestora imprimă grădinilor dinamism și grație și le conferă un aer elegant. Alege-le locul cu grijă, ca să arate mereu bine și să le poți îngriji: cele foarte înalte au nevoie de sprijin, nipralele lasă după înflorire niște tufe nu tocmai frumoase, Delphinium dispare până spre toamnă, Eremurus – până anul viitor. Plantele veșnic verzi modelate pe verticală sunt piese de bază într-o grădină inspirată din cele cu ținută regală de altădată.

Sfaturi pentru flori cu siluete zvelte în grădina ta

Tufele înflorite de nemțișor (Delphinium), de la înalte la foarte înalte, sunt o comoară în grădină. Există mai multe soiuri perene sau anuale de culori diferite și nu sunt greu de cultivat.

La începutul verii, inflorescențele zvelte de Eremurus sunt spectaculoase.

Înălțimea inflorescențelor sporește vizibilitatea unor niprale mov și le face să se remarce imediat în spectacolul cromatic al grădinii.

Florile albe ale nipralelor care se înalță spre un arbore cu frunze variegate și spre un chioșc de grădină cu trafoare albe alcătuiesc un tablou armonios.

Articol adaptat din revista Casa lux – iunie 2015

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Nemțișorii, sfaturi de cultivare

Citește și Delphinium, proaspăt ca o ploaie de vară

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply