Idei pentru gradina visurilor tale

0

O grădină, ca şi o casă, are nevoie de atenţie din partea proprietarului, este un proiect calculat, o investiţie şi, nu în ultimul rând, conţine o bucăţică din sufletul său.

gradina visurilor

Grădinile sau balcoanele sunt superbe atunci când totul înfloreşte şi este aranjat cu gust. Când începi să te ocupi de aranjamente florale ţine minte că nu numai varietăţile şi culorile sunt importante, ci şi felul în care le organizezi şi vasele în care sunt plantate florile.

1. Alege un stil care se potriveşte cu designul interior al casei tale, indiferent dacă este modern, retro sau clasic.

2. Nu ştii ce culoare să alegi pentru florile din grădina visurilor tale? În general alege doar culori reci sau doar culori calde, sau un aranjament modern format dintr-o singură culoare (alb, de exemplu).

Citeste si: Ghid de toamna pentru petreceri in aer liber

3. Asigură-te că ai parte de cea mai bună lumină după-amiaza şi seara în grădină. O soluţie rezonabilă ca şi cost este să îţi cumperi felinare din plastic pentru grădină, eventual unele care au şi un design reuşit. În plus, dacă te prinde ploaia în grădină nu va trebui să-ţi faci griji pentru ele.

4. Plantează flori rezistente şi frumoase care vor rezista în condiţii bune chiar şi când pleci în concediu. Flori care vor arăta bine chiar şi în octombrie sunt: muşcatele sau levănţica.

Citeste si: Cyclamenul in gradina de toamna

5. În timpul verii, când este foarte cald afară, plantele ar trebui udate doar pe seară, după ce soarele a apus. Astfel, plantele vor folosi apă în timpul nopţii. Dacă le uzi dimineaţa apa se va evapora şi plantele nu vor avea timp să o absoarbă.

6. Aşează vasele/ghivecele cu flori unele lângă altele pentru că vor arăta mai bine şi îţi va fi mai uşor să uzi plantele astfel.

Citeste si: Toamna pe terasa ta

7. Poţi face un mic aranjament într-un colţ al grădinii visurilor tale folosind doar mirodenii. Poţi alege între oregano, rozmarin, cimbru, salvie şi pătrunjel, care sunt cele mai rezistente.

8. Caută câteva lucruri vintage precum lăzi vechi, câteva cărămizi dintr-un şemineu, chiuvete şi chiar roabe pe care le poţi recondiţiona şi poţi planta flori în ele.

Citeste si: Casa primitoare se cunoaste de la intrare

De obicei, aranjamentele cele mai frumoase sunt cele create de către tine şi nu cele cumpărate de la magazin. Dacă ai timp liber suficient, foloseşte-ţi weekend-ul să găseşti soluţii de… ghivece.

 

Sursa foto:  frog-travel – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply