Cyclamenul in gradina de toamna

0

Cyclamenul nu este doar o plantă de interior, aşa cum ne-am obişnuit.

Cyclamenul luminează grădina cu coloritul său şi cu frunzele în formă de inimă din momentul în care apare toamna, şi până târziu, primăvara, când planta intră în perioada de repaus.

Deşi pare o floare delicată, cyclamenul este puternic şi uşor de îngrijit.

Plantarea
Să ai cyclamen în grădină nu este greu, mai ales dacă urmezi aceste sfaturi.
Cyclamenul se înmulţeşte destul de greu prin seminţe, dar poţi oricând să plantezi bulbi sau tuberculi la sfârşitul verii, şi chiar la început de toamnă. Plantează tuberculii la 4 cm distanţă unul de celălalt.
Această plantă va rezista la temperature scăzute, dar nu va rezista unei veri fierbinţi şi uscate.

Citeste si: Flori de toamna pentru gradina ta. Trei propuneri.

Îngrijirea
Cyclameul nu este o plantă pretenţioasă şi are nevoie de foarte puţină îngrijire. Udă planta cu regularitate primăvara şi vara. Pe timp de iarnă evită udatul excesiv pentru că tuberculii pot putrezi.
Curăţă planta de frunzele căzute toamna. Deşi un strat uşor de frunze sau mulci protejează rădăcinile cyclamenului de frig, un strat prea gros împiedică planta să primească lumina de care are nevoie.

Citeste si: Bulbi de flori de primavara: plantarea

Înmulţirea
Poţi să înmulţeşti cyclamenul prin divizarea tuberculului la sfârşitul verii. Îndepărtează pământul de pe rădăcini şi împarte tuberculul astfel încât fiecare porţiune să aibă câţiva muguri. Plantează apoi aceste porţiuni şi ia totul de la capăt.

Şi cum deja la sfârşitul toamnei rămânem cu grădina golaşă, aceste flori albe, roşii şi violet ne bucură ochii până primăvara. Alege să plantezi cyclamen în grădina ta, pentru o toamnă veselă şi colorată.

 

Sursa foto: NCAimages – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply