Bulbi de flori de primavara: plantarea

0

bulbi de floriFlorile care înfloresc primăvara sunt unele dintre cele mai uşor de crescut plante. Începi cu bulbii , care nu promit foarte mult, îţi pui la încercare răbdarea pe perioadele de toamnă şi iarnă, şi eşti recompensată prin a trăi bucuria primăverii la maxim.

Dar sunt câteva capcane de evitat, şi ele încep odată cu plantarea bulbilor.

Cumpără bulbi de calitate

Preţurile bulbilor variază de la incredibil de ieftin, până la incredibil de scump. Nu trebuie să plăteşti mult pentru nişte bulbi sănătoşi, doar dacă vrei să cumperi ceva rar şi exotic. Dar nu fi păcălită de acele coşuri cu bulbi, doar pentru că ar costa mai puţin.

Calitatea se stabileşte în funcţie de mărime. Cu cât e mai mare bulbul, cu atât mai plină de energie va fi planta. Va apărea mai devreme, va creşte mai puternică, va avea bulbii mai mari şi adesea mai consistenţi.
În ultimă fază, ai grijă de bulbi. Ar trebui să fie fermi şi intacţi. Nu cumpăra bulbi de flori care dau semne de mucegai.

Găseşte un loc bun

Dacă bulbii pe care-i plantezi au nevoie, parţial, de soare sau căldură, fi sigură că vor avea parte de ele în anul în care le plantezi. Aminteşte-ţi, mulţi bulbi înfloresc înainte ca pomul să înfrunzească şi ca soarele să devină puternic. Dacă ai o primăvară călduroasă, bulbii tăi nu vor ţine mult.

La fel de importantă ca expunerea la soare, este drenarea. Bulbii devin inactivi pe parcursul verii. În acest timp, pământul nu ar trebui să fie u, pentru că altfel mucegăiesc. Asta se mai poate întâmpla când bulbii sunt plantaţi alături de alte plante perene, dar care au nevoie de foarte multă apă. Ai crede că bulbii au dispărut şi ai grijă doar de plantele perene, dar bulbii încă dorm în acel pămât umed.

Citeste si: Pregatirea plantelor pentru iernat

Nu te grăbi să plantezi

Serele de flori încep să vândă bulbi prin august, dar nimeni nu ar trebuie să le planteze atunci. Ideal ar fi să plantezi bulbii de flori primăvara înainte ca pământul să îngheţe. Fă bine şi gândeşte-te, dar nu te grăbi să o faci devreme. Dacă este prea cald afară, bulbii vor încolţii şi vor pierde multă energie de care vor avea nevoie primăvara următoare. Mai bine să plantezi mai târziu, decât prea devreme.

Plantează adânc

Fii atentă la instrucţiunile de pe pachet. În general, bulbii trebuie plantaţi la o adâncime care este de cel puţin 3 ori mai mare faţă de diametrul bulbului. Bulbii pot trăi mult şi trebuie să se obişnuiască cu multe condiţii, de la friguri extreme până la secetă.

Citeste si: Toamna pe terasa ta

Dă-le o ultimă hrană

Înainte să pui bulbii la treabă, dă-le puţină mâncare sau făină de oase, şi o doză mare de apă. Asta le va spune că e timpul să facă rădăcini, pentru a rezista pe parcursul iernii.

Urmează cu atenţie aceşti paşi şi la primăvară vei avea o grădină de vis!

 

Sursa foto: daffodilred – Fotolia.com

Sursa: gardening.about.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply