Toamna pe terasa ta

0

toamna pe terasa taCum ultimile zile de vară s-au scurs uşor, umbra, răcoarea şi acentele aurii ale grădinii ne îndeamnă să mai petrecem câteva zile în aer liber. Acum e momentul perfect să-ţi transformi terasa într-o cameră în aer liber de unde poţi admira frumoasa transformare a grădinii.

Accentele anotimpului

Fără îndoială, toamna se caracterizează printr-o multitudine de fructe şi flori puternic colorate. Foloseşte-te de ele pentru a decora terasa. Dovlecii, cu multitudinea lor de forme şi culori, strugurii şi sticlele de vin nu trebuie să-ţi lipsească. Aşează strugurii în coşuri, dovlecii pe jos sau pe marginea pervazului, în funcţie de dimensiune, iar pentru sticlele de vin poţi folosi un dulap special, de preferat cu uşa de geam, pentru a avea parte de o adevărată expoziţie. Pe masă poţi pune un ghiveci cu flori. Poţi alege o tufănică. Sunt atât de multe în perioada aceasta şi au o multitudine de culori, încât nici nu ştii ce să alegi.

Axează-te pe iluminat

Aşează lumânări pe masă sau pe marginea terasei pentru a te introduce în atmosfera tomnatică. Şi lampioanele atârnate dau un aer romantic şi o lumina plăcută. Pentru a le da ocupaţie şi copiilor, scobiţi dovlecii, pe cei mari, decupaţi în coaja lor diferite forme geometrice, şi puneţi o lumânare aprinsă înăuntru. Lumina va răzbate prin găurile făcute emanând un aer de poveste. Şi cine spune că un dovleac nu poate avea şi faţă? Lasă copii să-şi pună imaginaţia la lucru pentru ca dovlecii să aibă cele mai năstruşnice înfăţişări. parfumul de toamna

Creativitate înainte de toate

Împrospătează-ţi mobilierul terasei aşa încât să reflecte noul anotimp. Nu trebuie să cumperi alte scaune, dar poţi schimba fetele de la perne cu material în culori tomnatice. Galbenul, combinat cu verde închis, maro, şi de ce nu portocaliu te duc cu gândul imediat la toamnă şi la coloritul grădinii.
Şi nu uita, dacă ai terasa închisă, spală geamurile. Nimic nu strică mai mult atmosfera decât nişte geamuri pătate cu stropi – pentru că toamna mai şi plouă, nu?

Dacă ai făcut cele de mai sus, eşti gata să te relaxezi pe terasă cu un pahar de must pe masă. Toamna nu ţi se va mai părea niciodată mai frumoasă că acum.

 

Sursa foto: Elenathewise – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply