Lista de activitati pentru toamna

0

lista de activitati pentru toamnaFacându-te comodă cu niște floricele și un film, fierbând o oală mare de supă  și rearanjându-ți casa și grădina după zilele de lenevie ale verii- în septembrie, astea sunt semnele bucuriei de a sta acasă. De la hrănitul păsărilor la curățatul hornului, vezi dacă acestea  îți completează lista de activități pentru toamnă  .

1. Scapă de aerul condiționat. Daca folosești aer condiționat, demontează-l(de preferat) sau acoperă-l cu un material de protecție.

2. Etanșează geamurile. Poate că noile geamuri duble nu au nevoie de garnitură de etanșare, dar majoritatea geamurilor vechi poat beneficia de pe urma ei, și dacă realizezi că ceva nu este în regulă, ar trebui să folosești o garnitură de etanșare, indiferent de cât de noi sunt geamurile.

3. Verifică acoperișul. Fie găsești un ajutor și te urci atent pe scară pentru a-ți vedea acoperișul, fie angajezi pe cineva. Probleme ca deteriorarea șindrilei și uzarea izolației conductei de aerisire pot fi rezolvate mai ușor dacă te ocupi de ele mai devreme.

4. Amenajează- ți sufragerie.Fă-ți sufrageria mai interesantă pentru anotimpul ce urmează adaugând niște perne sau un material comfortabil de acoperit scaunul, sau pur și simplu făcând curat sau făcând ordine. Seara de vizionat filme este mai distractivă când sufrageria este comfortabilă și primitoare.

5. Pune plante care înfloresc toamna pe verandă. Mătură nisipul și mizeria, și adaugă superbei culori de toamnă câteva vase cu crizanteme sau alte flori care apar la sfârșitul verii. Este un mod accesibil de a-ți transforma veranda toamna.

6. Fă provizii de mâncare pentru păsări. Păsările care vor rămâne pe parcursul iernii ar avea nevoie de puțin ajutor din partea ta, dat fiind faptul că rezervele de mâncare din natură se subțiază.

7. Comandă lemne pentru foc. Dacă folosești o sobă pentru a te încălzi sau te bucuri de folosirea șemineului, ar fi timpul să comanzi lemne pentru foc.

8. Acoperă mobila din curte și grătarul. Dacă plănuiești să ții mobilierul de grădină și grătarul afară pe timp de toamna și de iarnă, acoperă-le bine și așează-le sub o terasă care le va proteja de vremea rea.

9. Ocupă-te de întreținerea coșului.  Nici să nu te gândești să folosești coșul până nu îl cureți. Depunerile de creozot din interiorul coșului pot provoca un incendiu. De asemenea, există posibilitatea ca animalele să-și facă adopost în interiorul coșului, și chiar dacă animalele l-au părăsit, sunt șanse ca  însuși cuibul să creeze probleme dacă nu este luat.

10.Schimbă așternuturile. Scoate-ți păturile și plapumele groase, pregătindu-te pentru nopțile mai răcoroase. Dacă au miros de închis, spală-le acum pentru a fi proaspete și utilizabile, chiar în prima noapte răcoroasă. Dacă îți cumperi așternuturi noi , alege o paletă de culori mai bogată pentru toamnă. Nuanțele calde arămii sunt clasice- chiar și niște fețe de pernă pot face o mare diferență.

11.Fă-ți timp pentru micul dejun. Reînceperea școlii presupune dimineți mai ocupate. Ia-ți angajamentul de a-ți face timp pentru un mic dejun adevărat. Nu trebuie să fie unul complicat- musli, fulgi de ovăz, combinat cu nuci sau fructe vor face ca micul dejun să fie unul sănătos, dar și rapid. Ca să-ți ușurezi treaba, aranjeaza-ți masa cu o seară înainte.

Tu ce mai ai pe lista de activități pentru toamnă?

Sursa: www.houzz.com

Sursa foto:  janmarie37 – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply